Základní škola velryb / Studio di Architettura Andrea Milani

Anonim

Základní škola velryb / Studio di Architettura Andrea Milani

  • Architekti

    Studio di Architettura Andrea Milani

  • Umístění

    Itálie

  • Projektový rok

    2013

  • Fotografie

    Pietro Savorelli

  • Designový projekt

    Andrea Milani, Davide Monciatti, Andrea Mezzedimi, Cuahutemoc Giancaterino, Francesco Terzuoli, Simone Stanghellini

  • Inženýrství

    SITingegneria, Francesco Vannini

  • Stavební firma

    EffeGi spa, Řím

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Analýza silničních uzlů a funkčních očekávání priority a nevyhnutelně muselo čelit potřebě vytvořit funkční organismus mezi stávající a novou mateřskou školou v jednotném systému, který jim umožňuje i nadále udržovat vlastní řízení autonomie, přestože je důvěrně spojených, spojených dohromady, v této symbióze formální schopné se stát tečnou k tokům cestování veřejnosti, aniž by se dostali kříž sám.

V této souvislosti základní školka prochází stoupáním na východní frontě, aby umožnila zlepšení silnic na nové veřejné náměstí a z nového náměstí přístup k novému školnímu komplexu. Tvar pozemku je charakterizován velmi výrazným rozdílem ve výšce, asi 18 metrů od horní ulice a dolní nás nasměroval k konstrukci, která byla částečně zapuštěna ve svahu a částečně protáhla a zakotvena.

Nadmořská výška je nevyhnutelně odrazem způsobu, jakým se vztahuje k zemi, která je tak nepohodlná, aby se přizpůsobila základní škole, která se svou povahou musí umět vyvíjet na jedné nebo druhé úrovni snadno překonat s minimálním sklonem ramp. Nemůžeme rozvinout budovu na jedné úrovni od vstupního poplatku, kterou jsme museli vzít na druhou nižší nadmořskou výšku, která by se mohla ubytovat na jednom patře šesti úseků a současně by se mohla správně vztahovat k vybudovanému prostředí tím, že se vyhneme nepřiměřenému nákladu .

Z hlediska kompozice byla nová škola pojata jako čistá a elementární jako náměstí, které pracuje s řezbami a změnami výšin, které se chystá načrtnout, bylo vyřezáno do různých funkcí, které tvoří: chodby, učebny a laboratoře. Jediný objem do vyššího patra je víceúčelová hala a jediný "cizí" prvek na náměstí, ale jde tímto způsobem definovat funkci uvolněnou "použitím čistě školního bude definován jako veřejné místo.

Název školy, "velryba", se týká objevu během výkopů dlouhých 9 milionů fosilních velryb, které se datují před 35 miliony let.

Půdorysný plán

Populární Příspěvky

Čtěte Více