W dům / Pomalá architektura

Anonim

W dům / Pomalá architektura

  • Architekti

    Pomalu architekti

  • Umístění

    Peking, Čína

  • Architekti

    SLOW Architects

  • Projektový rok

    2012

  • Fotografie

    Fei Zhiwei

Jedná se o studio a rezidenci postavenou z obnovy a rozšiřování malé přízemní budovy. Původní budova byla zděná konstrukce se svahovou střechou. Nyní odneseme starou střechu a změníme ji na tři podlaží tím, že použijeme původní cihlové zdi a přidáme nové světelné dřevěné konstrukční stěny.

Vzhledem k tomu, že okolní prostředí je poměrně neuspořádané, jsme v prvním patře postavili dřevěnou dílnu, která není tak soukromá, a zvedáme živé funkce do druhého patra, odkud lze vidět sadu a zemědělskou půdu na západě. Třetí patro se skládá ze dvou podkroví a venkovní terasy. Funkce jsou uspořádány jako série platforem, od dílny v prvním patře, pak jídelny, obývacího pokoje, kuchyně ve druhém patře, konečně do půdní vestavby a terasy ve třetím patře, které se otáčejí dvoupodlažním vysokým atriem.

Plány podlaží

Výškové rozdíly mezi nástupišti jsou určeny tak, že některé terasy jsou podlahy, stejně jako velké sedadla, kde lidé mohou klidně sedět a tvořit velmi neformální atmosféru. Tento dům je také časným testem lehké dřevěné konstrukce v Číně.

Populární Příspěvky

Čtěte Více