Univerzitní budova pro vítěznou technickou fakultu / 3XN

Anonim

Univerzitní budova pro vítěznou technickou fakultu / 3XN

3XN právě vyhrál první cenu v mezinárodní soutěži pro návrh nové budovy pro technickou fakultu německé univerzity Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW). Se svou vizí vytvářet otevřené, inspirativní a společenské učební prostředí je budova projektem majáku pro akademické učení - inovativní a produktivní učební prostředí, ve kterém se mohou setkávat studenti, učitelé a zástupci průmyslu. Více obrázků a popis architektů po přestávce.

Transparentnost a komunikace byly klíčovými koncepty vítězného projektu 3XN, který je navržen jako "vertikální areál", který podporuje univerzitní cíle v oblasti sebevědomí, inovací, funkčnosti a ziskovosti. Budoucí fakultní budova symbioticky shromažďuje řadu institucí, které až doposud byly rozptýleny kolem Stuttgartu.

Budova se nachází poblíž centra Stuttgartu v oblasti, která se vyznačuje řadou univerzit a vzdělávacích institucí, obytných budov a zelených ploch, což dává potenciálu budovy k podpoře bohatého a aktivního městského života. Budova rozšiřuje tento potenciál tím, že ponechává prostor pro nové městské prostory ve formě tří čtverců, což například umožní univerzitní kavárně mít venkovní jídelní prostor.

přízemní plán

Pentagonální budova má otevřenou a průhlednou fasádu rozdělenou do několika horizontálních pásem, které byly rozděleny tak, že označují hlavní vchody a vyrábějí konzoly a otevřenou i krytou terasu. Tato funkce poskytuje identitu budovy a sochařský výraz.

plán prvního patra

Centrální atrium v ​​jádru budovy má řadu funkcí: je to společenské místo pro setkání, které také usnadňuje orientaci a způsoby vyhledávání uživatelů a návštěvníků budovy. Spolu s točitým schodištěm, které jde až k nejvyšším podlažím, atrium dále vytváří vertikální komunikaci mezi všemi úrovněmi a funkcemi. Důležitým prvkem pro společenskou interakci je "most" - spojovací prvek pro všechny tři hlavní vchody, které lze díky své centrální poloze použít i jako obecný průchod.

nadmořská výška

Místní rozdělení jednotlivých podlaží je navrženo tak, aby bylo zajištěno, že každý pokoj má co nejvíce aplikací a může být použit v různých oborech, které se vyučují. Několik prostorů, které stojí před atriem, bylo ponecháno otevřené, aby zajistily neformální a společenské prostory.

  • Architekti

    3XN

  • Umístění

    Stuttgart, Německo

  • Klient

    Spolková země Bádensko-Württembersko, Vermögen und Bau, Amt Schwäbisch Gmünd

  • Funkce

    Budova univerzity

  • Hrubá podlahová plocha

    25 000 m2 / čistá podlaha Plocha: 15 000 m2

  • Kapacita

    2500 studentů

  • Rozpočet

    7 000 000 €

  • Projektový rok

    2013

  • Fotografie

    3XN

Populární Příspěvky

Čtěte Více