Univerzita Arizony Centrum poezie / Linie a vesmír

Anonim

Univerzita Arizony Centrum poezie / Linie a vesmír

  • Architekti

    Linka a prostor

  • Umístění

    Děkan studentské kanceláře, Arizona univerzita, PO Box 210021, Tucson, AZ 85721-0021, USA

  • Architekt

    Line a prostor, LLC

  • Strukturální inženýr

    Turner Strukturální inženýrství

  • Stavební inženýr

    Presidio Engineering

  • Mep Engineer

    Kelly, Wright a kolegové

  • Elektroinženýr

    RA Alcala & Associates

  • Krajinný architekt

    Design Collaborations

  • Dodavatel

    Diverzifikovaný design a konstrukce

  • Plocha

    18000, 0 ft2

  • Projektový rok

    2008

  • Fotografie

    Robert Reck, Henry Tom, Jared Logue

Po téměř 50 letech trpělivého hledání každé nové poezie, Arizonská univerzita shromáždila jednu z nejlepších sbírek současné poezie v Americe. S kolekcí v ruce se univerzita rozhodla navrhnout svůj nový domov; zařízení pro archivaci, výzkum, čtení, učení a kontemplace. V říjnu 2008 byla otevřena veřejnost, stejně jako spisovatelé, fakulty a studenti univerzitní univerzity v Arizoně Helen S. Schaefer Poetry Center. Budova vytváří významné zařízení, kde mise poskytuje vynikající kolekci výzkumů, což je možná nejvýznačnější sbírka současná poezie v Americe a místo setkání pro spisovatele a čtenáře poezie lze naplnit.

Během diskusí, které vymezily nové zařízení, bylo jasné, že v architektonickém programu existuje řada rozporů; touha poskytnout místo vhodné pro aktivní diskurzu a klidnou osamělost; schopnost číst v přirozeném světle a současně nabízí ochranu před destruktivní povahou; důvěrnost s knihami a skutečnost, že je přítomna 50 000 svazků; a samozřejmě i touha po bezpečnosti a současně učinit poezii snadno přístupnou všem, kteří se chtějí účastnit. Tyto rozpory spojené s kombinací cenné sbírky s aktivním zdrojem univerzity a komunity vedly konstrukční koncepci.

Spojení mezi čtenářem a poezií jsou zastřešující v návrhu poezie. Toto spojení je vylepšeno v plánu budovy, který je koncipován jako "postup k samotě." Progrese začíná na západ s aktivním a hlučným Seminářem humanitních oborů, jehož průhledné stěny mohou být otevřeny, což umožňuje flexibilitu ve stínu přechodového prostoru a zdvojnásobení kapacity sedadel pro větší akce. Pohybující se na východ se veřejné funkce rozpouštějí do intimnějších prostorů v rámci sbírky - nachází se v bambusové zahradě, ve venkovním prostoru samoty a rozjímání.

Byla učiněna opatření k vytvoření prostoru, který by pozval jak akademickou komunitu, tak veřejnost. Stínovaný přechodový prostor přivítá návštěvníky budovy a chrání je před přímým sluncem s řadou střešních ploch, které zajišťují přechod z teplého pouštního podnebí do chladného klimatizovaného interiéru. "Sky Holes" propíchnou střechu, aby dále zprostředkovaly přechod z jasného exteriéru do stínovaného interiéru. Navíc je v tomto přechodovém prostoru umístěn zapuštěný odeum nebo malý divadelní divadlo a je navržen tak, aby byl použitelný celoročně a poskytoval stín v létě a oteplování slunce v zimě.

Budova je orientována tak, aby jižní okna byla chráněna převisy, které umožňují denní světlo do prostor bez přímého slunce. Západní převýšení má minimální rozměry, které poskytují soukromí a bariéru z hluku z provozu, kromě toho, že snižují přímé přírůstek slunečního tepla, což snižuje poptávku na mechanický systém. Na východě se "binární stěna" odráží v budově a bambusové zahradě, zatímco slaví řadu z básně Richarda Sheltona ("

.

se naučíte umění ticha. ") s otvory v binárním kódu.

Populární Příspěvky

Čtěte Více