Společně Hostel / Cao Pu Studio

Anonim

Společně Hostel / Cao Pu Studio

  • Architekti

    Studio Cao Pu

  • Umístění

    No.8, You'anmen Wai Street, okres Fengtai, Peking, Čína

  • Klient / Projektování

    ttg tým

  • VI a interiérový vizuální design

    Umění směru a designu masa

  • Plocha

    800, 0 m2

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Zhang Zheming

Textový popis poskytnutý architekty. Pracovní skupina pro obytné prostory, kterou zřídilo několik mladých lidí, pronajme druhý a třetí patro hotelu v Pekingu. Ve třetím patře je k dispozici tradiční ubytovna, zatímco ve druhém patře je potřeba něco zvláštního, aby splnil funkci prožívání nových pro mládež. Naznačují prostor "společně" a doufají, že zdůrazní nové zážitky kromě pobytu, jako je cestování společně, sledování filmů, společné vaření a další.

Koncept "hudebního festivalu" byl zmíněn během procesu návrhu. Hudební festival označuje prostor s etapami. Vychutnejte si duši, jídlo a obchodníky a různé aktivity jako blesk. Stanice se rozprostírají kolem okresu a účastníci si vybírají aktivity, které si užívají během volného času kromě kempování. Hudební festival je koncept sdílení kempového pole z konkrétní perspektivy. První hudební festival Woodstock se stal ideálním konceptem sdílení, který vznikl z utopie pro nesčetné mladé lidi.

Tento projekt považuje vnitřní prostor jako místo spíše za řadu uzavřených místností a chce sdílet sluneční světlo co nejvíce rohů. Integrované celé druhé patro roztržením stěn a přeskupením každého druhu potrubního systému pro jeho funkce jako kancelář, kavárna, kuchyň a toaleta atd., Tak získáváme "krytý kempinkový prostor".

Poté jsme vytvořili "stany" v "kempu". Obrovský stan slouží jako veřejný prostor, kde lidé mohou mít jídla a nápoje, číst, chatovat, hrát, sdílet nebo dokonce držet svou činnost. Menší stany jsou pro pobyt. Každé čtyři nebo pět stanů se seskupí do soukromé sady s jediným východem pro management a bezpečnost. Každá sada je vybavena zásuvkami a prodlužovacím kabelem. Světlo pro čtení je připojeno ke každému stanu.

Kromě toalety, sprchového koutu a stany s dvojitou postelí máme stále ještě prostor. Zde vytváříme schody s úložným prostorem a vytvoříme malý divadelní prostor. To může také být používáno jako místo kempu pro backpackers. A jistě je povoleno parkování jízdních kol v tomto prostoru.

Celý prostor je vizuálně propojen. Pro obrovský prostor s pouze jednostranným přirozeným světlem rozložení rozloží sluneční světlo plynule do každého prostoru ve druhém patře. Speciálně upravené modulární stoly, které mohou pro určité účely skládat dohromady nebo nahromadit. Celé druhé patro je navrženo jako krytý kempinkový prostor, kde mohou lidé sdílet zařízení, navštěvovat aktivity ttg nebo jen si užívat film. Je to víc než vítáno, abyste si vynesli vlastní aktivity v prostoru.

Populární Příspěvky

Čtěte Více