Kancelář Talent.IO / Vincent & Gloria Architectes

Anonim

Kancelář Talent.IO / Vincent & Gloria Architectes

  • Architekti

    Vincent & Gloria Architectes

  • Umístění

    13 Rue d'Uzès, 75002 Paříž, Francie

  • Plocha

    500, 0 m²

  • Projektový rok

    2016

  • Fotografie

    Arnaud Schelstraete

  • Výrobci

  • Tesař

    Joe Kendall pro Fabric'K

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. 13, rue d'Uzès: Za impozantním průmyslovým zvedáním z 19. století, na zadní straně nádvoří zastřešeného skleněným stropem od Eiffelovy dílny, se z 3. patra díky nové kanceláři Talent.IO objeví odlehčená značka se objeví za okny od podlahy ke stropu.

Architektonickým konceptem zvoleným pro tuto rehabilitaci bylo najít původní krásu budovy, která byla maskovaná a pozměněna následnými díly za století a půl. Demolice, čištění, čištění moření ukázaly dřevěnou podlahu, původní stěny a strukturu v Eiffelově stylu, které uvolnily tuto velkou podlahu s velkým objemem: vysoké stropy, 500 metrů čtverečních bez zdí.

Předchozí plán

Obecný plán

Aby bylo možné respektovat surovinou průmyslovou atmosféru místa, technické sítě byly zjevně účelné a světla jsou průmyslová trubková zařízení. Obrazy jsou úmyslně zbývající neúplné, aby vytvořily kontrast a zvýraznily zóny, které zůstaly surové.

Uzavřené prostory byly umístěny na konci otevřené podlahy, aby centrální prostor byl co nejotevřenější. Podlahové a stropní průmyslové okna umožňují, aby přirozené světlo proniklo do uzavřených prostor.

Podobně jako každý projekt společnosti Vincent & Gloria se architektonický přístup vyjadřuje od konce po konec a zvláštní pozornost je věnována výběru a navrhování nábytku. Byly vybrány surové, průmyslové materiály, často s jiným použitím než původní.

Pozornost věnovaná detailům a superpozici několika dřevěných materiálů (Finadiamant, průmyslová podlaha, Batipin) vytvářejí přizpůsobitelný a příjemný prostor plný charakteru. Díky organickému designu umožňují vývojáři změnit své postavení podle své nálady a týmové práce: tváří v tvář, vedle nebo střídavě.

Batipin a Fermacell (cementový panel tradičně používaný pro těsnost) byl použit pro nábytek společných prostorů: kuchyň, bar a jídelna. Neonové světlo "Talent.IO" zvýrazní a odliší tento prostor od zbytku otevřeného podlaží.

Vedle nádvoří přední nadmořské výšky, pracovní a odpočinkové prostory díky kontrastním a filtrovaným světelným paprskům byl v Batipinu navržen dlouhý víceúčelový nábytek. Dlouhý stůl je kombinován se dvěma kukly sedadel pokrytými akustickým materiálem pro telefonní hovory nebo pro odpočinek.

Populární Příspěvky

Čtěte Více