Taggart House / Nest architekti

Anonim

Taggart House / Nest architekti

  • Architekti

    Nest Architects

  • Umístění

    Portballintrae, Spojené království

  • Plocha

    40, 0 m2

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    Todd Watson

  • Výrobci

  • Stavební inženýři

    ID návrhu

  • QS

    Philip Barbour Associates

  • Dodavatel

    Konstrukce DLane

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Současné dvoupodlažní bydlení z roku 1920 se nachází v Portallintintře, malém přímořském městečku v kraji Antrim v Severním Irsku. Portballintrae se jmenuje z irského portu Bhaile a Tra, což znamená; "přístav pláže" a leží v oblasti Causeway Coast a Glens District Council.

Původní budova postavy se skládala z vybledlých chalup, které se nacházejí kolem zálivu Ballintrae, ačkoli tato postava se v menším rozsahu změnila díky popularitě oblastí jako přímořského letoviska.

Stručný
Klient si přál překonfigurovat stávající ubytování, aby usnadnil moderní rodinné bydlení pro tři generace své rodiny v otevřeném uspořádání. Požadavky stanovené na počáteční schůzce brífingu zahrnovaly snahu vytvářet prostory, které se zabývají vnějším prostředím a odklonily se od stávajícího celulárního ubytování. Klient měl specifický požadavek na poskytnutí vnějšího teplého sprchového koutu pro použití po surfování a rodinných návštěvách na nedaleké pláži. To podpořilo myšlenku, že systém by měl fungovat jako rodinný rozbočovač, místo, kde se mohou setkávat a společně trávit čas. Spolu s vizuálním a emotívním prvkem struktury byl pragmatický požadavek na zlepšení stávajícího výkonu budovy a řešení případných problémů, které se vyskytly jednoduše kvůli věku budov.

Vývoj konceptu
Stávající stavební linka směřující k Ballaghmore Road byla již dávno založena a záměrem bylo vyvinout zadní prodloužení, které by přesahovalo stávající stěnu štítu a bylo by výhodné pro výhledy na kopce za večerním sluncem. Tento přístup umožnil, aby vizuální dopad veřejné ulice byl jemný, ale přinesl zajímavou moderní knihu a dal návrh na to, co je za hranicemi.

Do budov bylo přidáno nové rozšíření, které vytvořilo otevřený vzhled soukromé zahrady v zadní části, zatímco špatně osvětlené celulární ubytování bylo změněno, aby se usnadnily rodiny otevřené životní plány a zlepšilo se vnitřní prostředí. Konceptuální stavební forma byla inspirována rodinným zájmem o surfování. Profil nafukovací desky se projevuje jako konzolová konstrukce na nově vytvořeném nádvoří a v kombinaci s použitím dřevěného dřevěného podhledu poskytuje ochranu před prvky i hmatatelnou tvář budovy. Zbývající budova je tvořena tradičními zednickými konstrukcemi a je pokryta samobarevnými bílými ozdobami, které odkazují na historický charakter oblasti. Použitá paleta materiálů byla jednoduchá a zdrženlá, přičemž důraz byl kladen na silné prvky dřeva z tvrdého dřeva, které dodávají teplo.

Půdorys

Nové rozšíření je ohraničeno stávajícím vlnitým krytem, ​​který poskytuje důležitou vazbu na minulost. Klient chtěl zajistit, aby tento stavební prvek zůstal zachován, neboť představoval citový vztah k jejich ranému rodinnému životu v domě. Nové rozšíření poskytuje vizuální představu o nové generaci rodinného života, aniž by zapomínalo na minulost. Jejich snaha o rozšíření nové budovy je významnou součástí jejich formativních let dětí.

Populární Příspěvky

Čtěte Více