Super slitiny / WAM Arquitectos

Anonim

Super slitiny / WAM Arquitectos

  • Architekti

    WAM Arquitectos

  • Umístění

    66350 Santa Catarina, Nuevo Leon, Mexiko

  • Projektoví architekti

    Roberto Romero, Tania Coronado, Rocío González

  • Design krajin

    Ecotono Urbano

  • Struktury

    Eduardo Cristo

  • Projektový rok

    2012

  • Fotografování

    Adrián Llaguno

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt zahrnuje sklad, administrativní a servisní budovu. Obě stavby dokončují projekt stávajících průmyslových zařízení, které od roku 2001 vyvinula stejná společnost.

Nová lokalita má rozlohu 3, 7 hektaru; nové budovy byly postaveny na projektu jako areál, privilegovaný volný prostor o rozloze 2000 m2 pro zahradu, která slouží jako spojení se starým areálem a zároveň jako srdce celého projektu. Ponechání této volné plochy jako zahrady bylo koncepčním rozhodnutím, ale také nejsložitějším, neboť to byly "neproduktivní" čtvereční metry pro společnost, nicméně společné rozhodnutí s klientem zachovat by to dalo lepší pohled na to, protože to být oblastí s vysokou hodnotou pro zaměstnance.

Sklad má dvě konstrukční osy o rozměrech 8 x 24 metrů, z nichž každá má 11 modulů, které se mění na vnitřní plochu o rozloze 4 300 m2 s ocelovými nosníky a sloupy. Střecha byla navržena tak, aby využívala přírodního osvětlení ze severu, ale také umožnila vstup zimního slunce na jih. Výsledkem je asymetrická střecha se dvěma vlnami, větší na severu a menší na jih. Celkově lze střechu považovat za výrazný prvek skladiště, zdůrazněný červenou barvou, která jí dává charakter a sdružuje ji se stávajícími zařízeními a dává identitu společnosti.

Obálkou skladu je horizontálně vlnitá deska a blokové stěny ve spodní části, které mají otvory navržené tak, aby dále pomohly s přirozeným osvětlením a větráním na úrovni obsluhy.

Horní půdorys

Administrativní a servisní budova má program, který obsahuje: kanceláře, školicí místnosti, laboratoře, šatny pro zaměstnance, koupelny a jídelní prostor na 3 350 m2. Budova ve tvaru "L" se nachází na dvou stranách centrální zahrady. V přízemí jsou obložení zvenčí pokryta, aby byla zachována kontemplativní výhoda zahrady. Na podlaze jsou šatny a koupelny, laboratoře a jídelna. Nahoře jsou kanceláře a školící místnosti. Soukromé kanceláře mají výhledy a terasy směrem k centrální zahradě, tam je také velký pokoj, kde jsou všechny pracovní stanice umístěny, s hlavním výhledem do interiéru skladu; malý světlík tento prostor přirozeně osvětluje. Konstrukční modul této budovy je 8 x 7 metrů na sloupcích a ocelových nosnících na deskách. Tréninkové místnosti tohoto horního patra vystupují na velkou terasu a prostorné balkony.

Vertikální cirkulace budovy je vzhledem k jejímu umístění zvýrazněna v diagramu a je navržena pomocí dvou modulů schodů, které jsou lemovány v červené vlnité vrstvě, což přispívá k celkovému objemovému složení a interaguje se zbytkem projektu.

Populární Příspěvky

Čtěte Více