Studentská rezidence v Kamp-Lintfort / bob-architecktur BDA

Anonim

Studentská rezidence v Kamp-Lintfort / bob-architecktur BDA

  • Architekti

    bob-architecktur BDA

  • Umístění

    Friedrichstraße 6, 47475 Kamp-Lintfort, Německo

  • Architekt

    Robert Wetzels, Karen Höfer, Daniele Aulenta, Paula Catalan Gasulla, Tae Heung Lee, Antonia Jordan

  • Vlastník budov

    Grafschaft-Moers

  • Plocha

    876, 0 m2

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    Frank Schoepgens

Textový popis poskytnutý architekty. Všeobecné

Tento pozemek s rozlohou přibližně 473 m² se nachází v centru Kamp Lintfort u rohu Ringstraße-Friedrichstraße, uzavřeného mezi nákupním centrem EK3 a novou univerzitou Rhein-Waal. Vzhledem k rozvoji tohoto areálu se studentský dům dokonale hodí do nového uspořádaného souboru.

Zamýšlené publikum pro tyto byty jsou studenti, malé rodiny nebo jediné žijící osoby. Proto byla vytvořena komplementární bytová směs s 18 byty, pro cca 20-25 osob. V horním patře jsou malé studentské byty s vhodně navrženými zařízeními, stejně jako dvoupokojové byty a prostorný podkrovní byt.

Půdorys

Hlavní vchod pro tyto 18 bytů je na zadní straně apartmánového domu, kde je další prostor pro automobily, jízdní kola. Uvnitř je přístupnost do místností prostřednictvím obrovského schodiště a výtahu. Přízemí je plánováno k využití kavárnou a kanceláří, jejíž hlavní vchod je oddělen od apartmánů.

Městský kontext

Budova se dokonale hodí do městského rozvoje. Výška podkroví přilehlého nákupního centra EK3 byla přijata a používá se jako počáteční bod. Navíc tvar obličeje pohlcuje bývalý pohyblivý vzhled EK3. Dále byla mansardová střecha inspirována tvarem opačného obytného domu.

Konstrukce

Celá stavba bytového domu byla postavena z železobetonu, který je pokrytý červenými alucobondovými panely. Dokonce i mansardová střecha a vertikální fasáda jsou zhotoveny z vyztuženého betonu. Díky tomu dochází k čisté a konzistentní fasádě. Pouze syntetické okna a hliníkové střešní okna přerušují tuto plochu, kterou lze doplnit stejným barevným žaluziem na každé okno. Konstrukce v přízemí je z hliníkové mříže a průčelí fasády v kombinaci s vysoce kvalitním zasklením. Kvůli vysoké ulici vedle bytu byly integrovány zvuky pohlcující okna.

Interiér

Stěny v podlaze - a schodiště byly ponechány v betonu, aby zachovaly charakter bytového domu. Podlaha schodiště je pokryta světle šedými podlahovinami vhodnými pro stěny. Na druhé straně je půda v bytech pokryta podlahou z červeného linolea. Kromě toho jsou všechny studentské byty vybaveny kuchyňským koutem, skříní a koupelnou s nízkým povrchem a malými úložnými prostory. Konzistentní barevný a designový koncept je vyveden přes celou vnitřní oblast.

Oproti červeným alucobondovým panelem z bordelu je pro interiér nákladově efektivní a rozpoznatelný koncept barev. V celém bytovém domě se znovu objevují různé prvky. Každý byt má své vlastní barevné složení na schránce i na jejich dveřích. Tato hloubka barev se nachází jako významný přízvuk v kolektivním sledu na protější stěně ve vstupní hale.

Sekce

Sekce

V prvním patře je nádvoří, které je přístupné ze dvou různých bytů. Proto není to jen druhá nouzová cesta pro tuto budovu, ale také místo, kde se můžeme setkat. Na třetím a čtvrtém patře jsou dvě soukromé terasy. Všechny jsou vybaveny vysoce kvalitní dřevěnou podlahou Bangkirai a rozsáhlou ekologizací.

Populární Příspěvky

Čtěte Více