Architekti Stone H / Gus Wüstemann

Anonim

Architekti Stone H / Gus Wüstemann

  • Architekti

    Architekti Gus Wüstemann

  • Umístění

    Curych, Švýcarsko

  • Designový tým

    Jan Kubasiewicz, Marta Balsera Goni, Eftychia Papathanasiou, Silvia Pujalte

  • Fotografie

    Bruno Helbling, domácí brána

  • Inženýrství

    Born Partner AG

  • Stavitel

    Corti AG

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Program a kontext Místo se nachází v okrese 6 ve městě Curych, původně rezidenční čtvrti s velkými zahradami. Projekt byl bytový dům se třemi nájemními byty, jeden byt v přízemí se zahradou, byt ve středu, díky svahu se zahradou a na horním patře mezonetový mezonet. Chtěli, aby obývací pokoje byly mimo místnosti s maximálním výhledem a optimálním vystavením světla. To při zachování nejvyššího soukromí v hustém kontextu města. Cílem bylo tedy dosažení prostorů, které obvykle získáte pouze v soukromých domech, ale ne v bytech. Dalším tématem, které zde sledujeme, je nechat kontext domu v architektonické konotaci. Ne průčelí, jako oddělení uvnitř i venku, takže temperovaný prostor vytváří objemovou tvář budovy, ale postava nezávislá na vyhřívaném prostoru vytváří přítomnost a sílu.

Architektonický koncept

V tomto projektu architektonický koncept nakonec vedl k postavě kamene H. Písmeno H má pod mostem krytý venkovní prostor a přes most je terasa. Dali jsme ještě další kámen, podkroví, které dělá toto Patio zase do vesmíru nad H. Proto jsou obytné prostory považovány za venkovní prostory, protože jsou mimo masu H. H je dobře známý dopis, na kterém jsme na něj položili kámen. Toto produkuje méně objemu domu než spíše dva kamenné prvky, dvě hmoty skoro bez skla. V chladném počasí mohou být venkovní prostory, které jsou obývacími místnostmi, uzavřeny velkými posuvnými okny, aby se staly uvnitř. Tato postava je obývaná pod a nad ní, tvarovaná hmota, která vyvíjí původní sílu a má téměř stejnou ruinu, se vyhýbá diktátu civilizované "konformní koncepce domova, z vnějšího i vnitřního prostoru. Je to touha po svobodě a obnově, která nám přináší osvědčené prvky architektury v nových kontextech. Vytváří silné stanoviště bez dodatečných nákladů.

Půdorys

Hmotnost a světlo, bez programování a periferie Kamen H má dvousložkovou betonovou konstrukci. Vnější plášť H je zalitý OSB, který vytváří hrubý, téměř organový povrch. Na povrchu H je hladký beton. Různé odlévané povrchy zvyšují pocit, že obývací pokoj je vlastně vesmírný prostor. U betonových zapuštěných svítidel poskytují nepřímé světla, zvyšují dojem hromadné komunikace ve vesmíru, komponenty se živí světlem. V rámci našeho chápání programové volné architektury jsou všechny programy skryty na periferii a mohou být nasazeny do místnosti podle potřeby. Leitmotiv hmoty je propojen sochou H a dokonce i vnitřními stěnami, protože se objevují na tloušťce 0, 5 m. Tyto mohutné kamenné prvky vytvářejí silnou sílu a přitažlivost.

Naopak normální dělící stěny jsou mezi 15-20 cm jen naznačují oddělení.

Tyto hromady jsme utvořili v komunikujícím topografii, kde programy, jako jsou kuchyňské a betonové lavice na periferii, komunikovaly s prostorem. Konstrukce a nákladová efektivnostNa rozdíl od obecné víry je betonová konstrukce s dvojitým pláštěm ekonomicky nejdražší systém, a proto není luxus. Vypočítali jsme, že se jedná o stejné náklady jako standardní fasáda. Důvodem je to, že obal, který byl jednou dokončen stavitelem, je dokončen a nejsou potřeba žádné další práce.

Populární Příspěvky

Čtěte Více