Stephanie & Kevin / Ateliér Vens Vanbelle

Anonim

Stephanie & Kevin / Ateliér Vens Vanbelle

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

  • Architekti

    Ateliér Vens Vanbelle

  • Umístění

    Haaltert, Belgie

  • Architekt v poplatku

    Dries Vens, Maarten Vanbelle

  • Plocha

    185, 0 m2

  • Projektový rok

    2016

  • Výrobci

  • Inženýr

    UTIL

  • Více specifikací Méně specifikací

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Textový popis poskytnutý architekty. Pozemek se nachází na konci mrtvé ulice. Vedle pozemku se krajina začne sjíždět a můžete si užít krásný výhled. Na boku a na zadní straně pozemku je pěšina, kterou turisté využívají sporadicky. Na pozemku je slunce po celý den. Dům je vybudován s rozdělenými podlažími, což vytváří zajímavé vztahy mezi různými prostory.

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Obývací prostor byl umístěn v prvním patře, na objemu z betonových bloků. Uvnitř tohoto soklu byl prostorný, polopodzemní suterén / pracoviště; o polovinu vyšší - v přízemí - krytý vnější vchod, vstupní hala a skladovací místnost / prádelna.

Sekce

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Sekce

Životní prostor je koncipován jako scéna k životnímu prostředí. Prostor je zasklený ze tří stran, takže slunce přichází po celý den a dává vám pocit, že jste v těsném kontaktu s prostředím. Pro zajištění potřebné důvěrnosti tohoto prostoru byly podlahy, stěny a stropy pokryty parketami. Ve středu tohoto prostoru byly umístěny čtyři skříně. Jsou funkční, ale také poskytují soukromí v posezení. Tenké sloupce, které nesou uzavřený žlutý objem, tvoří také jemné vyrovnávací paměť pro životní prostředí. Jedná se o prostor, který dokonale vyváží mezi otevřenou a uzavřenou.

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Tři ložnice a koupelna byly integrovány do žlutého svazku. Z otevřené chodby můžete vstoupit na střešní terasu. Prostřednictvím okna vedle terasy vstupuje do hloubky domu další sluneční světlo.

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Objem stavby je velmi snadno realizovatelný, takže vrstva budovy je také čitelná zvnějšku. Mezi domem a jeho prostředím dochází k dialogu, který činí každodenní život interaktivním způsobem, aniž by ohrozil pocit soukromí.

S laskavým svolením Atelier Vens Vanbelle

Populární Příspěvky

Čtěte Více