Krokový dům / kancelář pro změnu architektů

Anonim

Krokový dům / kancelář pro změnu architektů

  • Architekti

    Bureau de Change Architects

  • Umístění

    Londýn, Spojené Království

  • Plocha

    260, 0 m2

  • Projektový rok

    2018

  • Fotografie

    Ben Blossom

  • Výrobci

  • Dodavatel

    Argyll Building Services

  • Inženýr

    NOUS

  • Rozšíření

    40 m²

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Namísto očekávaného skleněného uspořádání tento inovativní přírůstek znovu představuje konvenční rozšíření terasovitého domu, oslavuje a zdvihne pokornou cihlu. Intenzivní potenciál cihel jako stohovatelný modul je maximalizován tak, aby vytvořil více sochařský výraz materiálu.

Půdorysný plán

Použitím cihel, které byly regenerovány z tkaniny domu, rozšíření využívá práva světelného diagramu, aby vytvořila odstupňovanou, extrudovanou formu, která se zdá být odtažena od stávající struktury. Toto rytmické krokování generované z cihel je odráženo po celém interiéru a je integrováno do plánu a úseku. Při pohledu z terasy nad tímto tvarem vzniká výrazná silueta - rys vzácný v jednodušších přírůstcích.

Uvnitř je domácí prostředí dramatizováno uvažováním sekvence prostorů - přeměnou rozsáhlého přízemí na cestu přes pečlivě navržené prostory. Standardní rozložení bylo převráceno, přičemž kuchyně zaujímá své nové místo v přední části domu - často nepoužívaný, zapomenutý prostor. Zde jsou zachovány původní prvky domu, zdůrazněné tmavými barvami a hmotnými tóny. Pohybující se směrem dopředu se prostory odvíjejí od tmy po světlo - čímž se zvětšuje jasný a objemný pocit přidání.

Ve středu se jídelna vyznačuje změnou ošetření podlahy: úzké dřevěné prkna s vyrovnanými švy přecházejí mezi hladký beton kuchyně a hrubozrnný beton nástavby. Světlovod zajišťuje, že celá hloubka plánu je jasná a poskytuje okamžik pauzy uvnitř interiéru. Zde, kde se tvářená skla setká se stupňovitou cihlou, je zdůrazněna geometrie konceptu.

Oddíl A

V úzké spolupráci se stavebními inženýry byl v rozšíření vytvořen prostor zcela bez sloupů, který využíval laserové řezané dvouchodové stupňovité nosníky pro podporu prvního patra. Struktura přidání je začleněna do návrhu od začátku - pracuje ruka v ruce, aby vytvořila vzhled prvního podlaží, který je ponořen do prodloužení. Cihla zůstala vystavena dovnitř a ven, je oslavována způsobem, který respektuje stávající dům, zatímco jasně odchází od tradičního jazyka historické architektury.

Populární Příspěvky

Čtěte Více