Springboard Business Center / McDowell + Benedetti

Anonim

Springboard Business Center / McDowell + Benedetti

  • Architekti

    McDowell + Benedetti

  • Umístění

    Ellerbeck Way, Stokesley, Middlesbrough, Severní Yorkshire TS9, Spojené království

  • Inženýr služby

    BDSP

  • Strukturální inženýr

    Adamsová Kara Taylorová

  • Počet inspektorů

    Jackson Coles

  • Fotografie

    Tim Soar

Textový popis poskytnutý architekty. Obchodní centrum McDowell + Benedetti The Springboard Business Center představuje novou typologii pracovního prostoru, reagující na rostoucí poptávku ve Velké Británii pro malé, flexibilní a společenské řízené pracovní prostory. Designed specifically for start-up businesses, The Springboard Center, který byl oficiálně otevřen letos v létě HRH vévodou z Yorku, poskytuje dotované kanceláře, společenské prostory a výcvikové prostory v nové 13 500 m2 "inkubátoru" budovy se nachází v průmyslovém parku v Stokesley, Severní Yorkshire.

Budova byla financována společností Yorkshire Forward, Evropským fondem pro regionální rozvoj a okresní radou Hambleton s cílem podpořit nové podniky a podpořit podnikání v regionu.

Vítězný vstup mezinárodní soutěže RIBA, design je inovativní a vysoce udržitelný jak v oblasti servisu, tak ve výstavbě. Klient si přál, aby přitahoval a propagoval mladé inovativní nové podniky. Vítězný design tak zachytil jejich představivost, získali dodatečné finanční prostředky na to, aby systém dodávali bez kompromisů.

Výsledkem je úspěšná veřejná budova místních úřadů (postavená na skromném rozpočtu ve výši 2 milionů liber za čtvereční čtvereční) a vzorový model udržitelné budovy, který by se mohl opakovat i na jiných místech s minimálními změnami.

Budova vytváří intimní flexibilní prostory, které napomáhají fungování malých podniků. Orientuje se na severní / jižní osu, aby maximalizoval denní světlo v centrálním atriu ohraničeném přísným uspořádáním dvou řad kanceláří na dvou podlažích. Konstrukce služeb umožňuje snadnou rekonfiguraci uspořádání jednotek po celou dobu životnosti budovy. Všechny jednotky se otvírají na velkorysý víceúčelový společný prostor se jádrovým jádrem a centralizovaným zařízením, vytvářející otevřenou atmosféru a podporující vzájemné oplodnění myšlenek. Sklápěcí dveře jsou středně velké mezi soukromými kancelářemi a komunálním prostorem a umožňují nájemcům zvolit vhodnou rovnováhu soukromí a otevřenosti. Malé propojovací jednotky umožňují podnikům hromadit prostor, jak rostou během jejich maximálně tříletého pronájmu od 350 sqft do 700 sqft na 1050 sqft nebo více.

Středisko Springboard je již příjemcem čtyř ocenění: RIBA 2005 White Rose Award za udržitelnost, Regionální inovační a udržitelná ocenění Institutu Royal Town Planning, Cena časopisu Landmark Environment Award a Cena RICS Pro Yorkshire Design and Innovation Award.

Středisko Springboard nese své životní prostředí s hrdostí. Budova má vysoce výkonnou obálku s izolací nad stávajícími normami pro stavební předpisy. Jiné strategie zahrnují maximalizované denní světlo a přirozené větrání, a to jak s automatickým ovládáním počasí, tak s individuální kontrolou obsazenosti, exponovanou tepelnou hmotností, recyklací dešťové vody a šedé vody a terénní úpravou biodiverzity.

Detail

Exteriér i vnitřní budova využívá omezenou paletu všudypřítomných obnovitelných materiálů, které jsou robustní a odolné a byly specifikovány pro dlouhodobý výkon a sníženou údržbu. Tyto materiály se opakují v elementárním provedení, aby poskytly významné ekonomické náklady ve stavebnictví a odrážejí celkovou strategii minimalizace spotřeby energie.

Podlahová hliníková lourovaná fasáda Springboard obklopuje celou budovu, aby poskytovala stín od východního a západně nízkého úhlu slunce. Je umístěn v budově 500 mm, zdvojnásobuje se jako bezpečnostní obrazovka, takže v létě mohou být otevřená okna s vysokou hladinou, která pomáhají nočnímu chlazení.

Plovoucí střešní konstrukce, postavená z dřevěných vazníků předem připravených v Rakousku, je osvětlena střešními světly, aby vytvořila maják v noci, aby lokalizovala centrum a vytvářela trvalý ikonický obraz.

McDowell + Benedetti pomohl posoudit soutěž o umělecká díla, kterou získala Kathryn Hodgkinsonová, která v celé budově vyrobila řadu zařízení s litým sklem.

Budova je pronajata malými podniky specializovanými na udržitelné technologie.

Diagram

Populární Příspěvky

Čtěte Více