Stránky de Thales / LCR ARCHITECTES

Anonim

Stránky de Thales / LCR ARCHITECTES

  • Architekti

    LCR ARCHITECTES

  • Umístění

    Labège, Francie

  • Architekt v poplatku

    Xavier Ratynski, Philippe Lapeyre, Keyvan Esna

  • Majitel

    MIDI2I

  • Uživatel

    THALES

  • Inženýrství

    FERRER, 3J TECHNOLOGIES, G2 INGENIERIE, EXECO

  • Krajinářství

    Julie Poirelová

  • Projektový rok

    2016

  • Fotografie

    Mathieu Ducros / Opičí

  • Výrobci

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt byl navržen pro leteckou průmyslovou skupinu Thales.

Jezero je hlavní složkou místa. Je doprovázena tlustým a velkým zeleninovým filtrem. Nabízí svým břehům zelené plíce po celé okolí.

Plán místa

Nové místo Thales podle jeho zeměpisné a strategické polohy v srdci velkého bloku, stejně jako kvalita jeho prostředí, odpovídá významnému podílu. Přítomnost osy dálnice zvyšuje její viditelnost. Projekt hraje roli signálu na stupnici aglomerace Toulouse.

Terciární budova, omezená na 9 úrovní, se skládá ze dvou odlišných objemů rozvinutých kolem centrálního jádra. To hraje, že výmaz je transparentní po celé své výšce a má rovnoměrně zbarvenou skleněnou pokožku, která vyhlazuje její povrch a zajišťuje ovládání solárního systému.

Surovina složení fasád je lehká.

Před touto kůží se sada slunečních blokovacích nožů rozvíjí volně s požadovaným grafickým efektem, který umožňuje rozostření rozvrstvení různých kancelářských úrovní. Tento offsetový profil vytváří spirálové prstence rozložené po celé obálce budovy. Polovina těchto prvků je lakována bíle, druhá lakovaná v antracitově šedé barvě. Tato hra je zdůrazněna účinkem stínového odlitku a odrazem čepelí na zasklení. Je tak vnímána hloubka, která umožňuje zesílit hlasitost. Odrazy privilegované linie prostředí fasády, animované výhradně grafickou hrou slunečních blokátorů.

Populární Příspěvky

Čtěte Více