Shanghai Vanke / design studio Tsushima

Anonim

Shanghai Vanke / design studio Tsushima

  • Architekti

    Tsushima Design Studio

  • Umístění

    Šanghaj, Čína

  • Krajinní architekti

    Studio na webu

  • Spolupracovníci

    Kobayashi Maki Design Workshop, Inc. (KMDW)

  • Plocha

    23320, 0 m²

  • Projektový rok

    2012

  • Fotografie

    Masao Nishikawa

  • Klient

    Shanghai Vanke

  • Projektový čas

    2 roky (návrh na dokončení)

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Nachází se v Pudongu, Shanghai Wujiefang je vlajkovou lodí Shanghai Vanke představovat high-end rezidenční development se nachází na okraji centra města Šanghaje. Tento rezidenční projekt zahrnuje více než 20000m 2 nádherné vybavenosti; včetně značkových prodejen, restaurací, boutique hotelu a uměleckých výstavních prostor.

Celkový plán

Koncepce tohoto projektu je přehodnocení rozvoje měst ve velkých městech v Číně. S rostoucími náklady na půdu a hustotou obyvatelstva se vývoj bydlení často projevoval v projektech postrádajících prostorovou kvalitu.

Designový záměr architekta je zásahem na rozdělení měřítka typického bydlení v Číně. Výška budovy je udržována na 15 m, čímž se poměr přibližuje k lidské míře.

Velký zelený proužek tvořil středovou osu v celém místě. Pečlivé začlenění vodních toků a zeleně do tohoto zeleného pruhu vytvořilo tento projekt, který se nachází v tomto městském městě s vysokou hustotou, neobvyklým "dýchacím středovým nádvořím". Dostatečné světlo je schopné oslovit každou obytnou jednotku a obyvatelé si mohou vychutnat prostorné svěží zelené dvorní prostory, které se dnes obvykle nacházejí mimo město.

Klíčovým bodem projektu je umělecká galerie "most", velká gesto o délce přes 60 metrů, která působí jako prahová hodnota. Bylo vynaloženo důkladné šetření na studium čínských obrazovek, jakož i na vytvoření přizpůsobených vzorů, které architekt subtly obsahoval logo developera. Tyto obrazovky používaly k dematerializaci stavební hmoty a umístil strategicky povolené výhledy v některých oblastech, zatímco ostatní pokrývaly na základě programových požadavků interiéru.

Populární Příspěvky

Čtěte Více