Obnova farmy a výměna stodoly Baenziger Architekten

Anonim

Obnova farmy a výměna stodoly Baenziger Architekten

  • Architekti

    Singer Baenziger Architekten

  • Umístění

    Schlieren, Švýcarsko

  • Vedoucí architekti

    Rémy Baenziger, Roman Singer

  • Plocha

    960, 0 m2

  • Projektový rok

    2016

  • Fotografie

    Christian Senti

  • Výrobci

  • Design krajin

    Daniel Schläpfer

  • Stavební inženýrství

    Gudenrath

  • HVAC Engineering

    Balzer Ingenieure

  • Elektrotechnika

    Skilla Strom

  • Stavební fyzika

    Architektur und Ingenieure Kollektiv

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Víceúčelový statek v centru obce Schlieren se skládá z registrovaného domu s původem v 17. století a mladší stodoly. Obě budovy jsou umístěny pod společnou, konzolovou sedlovou střechou. Cílem projektu je jemné obnovení statku a vytvoření nového obytného prostoru nahradit stodolu.

Ve stávajícím objemu jsou uspořádány tři vertikálně uspořádané jednotky v řadě. Všechny bytové jednotky tak mají přímý přístup k oběma městským ulicím a směřují ke zahradě na dvorku spolu se soukromými spacími místy chráněnými střechou. Ve struktuře rozdělených úrovní existují útulné místnosti na třech různých úrovních, přičemž každé konkrétní umístění poskytuje pokoje s vlastní kvalitou pokoje.

Dvě středové jednotky se rozprostírají do stávajícího křížového štítu, jehož objem se může vyskytnout v nadmořských obytných / kuchyňských prostorech. Vzhledem k výšce jsou podlouhlé byty v hloubce více světla. Třetí a nejužší jednotka má dvoupodlažní kuchyň, která se otevírá do uličky a připomíná prostorově starému traktorovi.

Půdorysný plán

První půdorys

Podkrovní půdorys

Náhradní budova je plánována jako kompletní dřevěná konstrukce. Natažený rám je ponechán neobsazený a připomíná bývalou stodolu. Přidání prvků fasády dává hloubku budovy při úspěšné integraci nových velkých oken. Tímto způsobem dochází k zachování původního vzhledu víceúčelové budovy bez výměny budovy, která soutěží se starým obytným domem.

Pouze v případě potřeby je rozbitá plocha velké a charakteristické střechy se střešními okny a dvěma střechami. Návrh krajiny zachovává původní vnější prostor. Na straně ulice, jako součást zralé aleje, je zachovalá, nezařízená předzahrádka. Na zadní straně je stávající zahrada stromů udržována jako společný venkovní prostor doplněný o malé soukromé posezení pro obytné jednotky.

Populární Příspěvky

Čtěte Více