Rezidenční komplex na Zeeburger Island / Studioninedots

Anonim

Rezidenční komplex na Zeeburger Island / Studioninedots

  • Architekti

    Studioninedy

  • Umístění

    John Blankensteinstraat 1A, 1095 MB Amsterdam, Nizozemsko

  • Designový tým

    Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Peter Cuypers, Luuk Kramer

  • Projektový tým

    Wouter Hermanns, Stijn de Jongh, Joost Maatkamp

  • Dodavatel

    UBA Uithoorn

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Na severním cípu rychle se rozvíjejícího Zeeburgerova ostrova v Amsterdamu Studioninedots, pověřený de Alliantie a Lingottem, navrhli dva úchvatné svazky. Díky stupňovaným profilům a měnícím se rytím fasády se liší podle pozorovacího úhlu. Všech 142 residencí a společné venkovní prostory na palubě jsou orientovány na nádherné výhledy.

Studioninedots si uvědomuje rostoucí potřebu lepšího kolektivního a veřejného prostoru pro města, která se zvětšují rostoucím tempem. Na místě, kde se rychle se rozvíjející Zeeburger ostrov setkává s klidem vody a nízkými oblačnými nebi, praktikuje prostorový zásah, který funguje jako katalyzátor pro setkání a spojení mezi obyvateli. Namísto masivního bloku je designem požadované funkce ve dvou štíhlých, vysokých budovách, které se opírají o společné polopodzemní parkoviště. To vytváří střešní palubu mezi budovami pro společné užívání a otevřené profilové rámy budovy mají široké pohledy na Buiten-IJ, aby se okolí mohlo těšit.

Schéma 01

Schéma 02

Schéma 03

Schéma 04

Oba komplexy se zužují směrem nahoru. Objemy se zvyšují a ustupují každých několik podlaží v reakci na okolní budovy. To snižuje množství bytů na podlahu, což vytváří překážky, které se používají pro soukromé venkovní prostory a zelené střechy. Přední strany jsou postaveny dvěma střídavými fasádními rytmy - s kompaktními nebo širšími okny, které podle toho postupují.

Budovy mají kompaktní strukturu uspořádanou kolem jádra, které obsahuje všechny funkční prostory apartmánů. Obývací pokoje a ložnice jsou umístěny na obvodu a maximalizují výhled. Tato kvalita prostoru je přístupná pro každého obyvatele bez ohledu na to, zda je byt určen pro soukromé nebo sociální bydlení. Dolní budova ("De Generaal") obsahuje cenově dostupné nájemní byty; obyvatelé ve vyšší věži ("Akropolis") jsou ve věku 55 let a členové obytné komunity. Ve všech budovách jsou společné prostory poskytovány jak pro sdružení, tak pro sousedství.

Sekce

Populární Příspěvky

Čtěte Více