Rezidenční komplex v Meygoon / New Wave Architecture

Anonim

Rezidenční komplex v Meygoon / New Wave Architecture

  • Architekti

    Nová vlnová architektura

  • Umístění

    Meygun, provincie Teherán, Írán

  • Hlavní architekti

    Lida Almassianová, Shahin Heidari

  • Členové týmu

    Zahra Hamedani, Maryam Amanpour, Tina Yavarian, Soheila Zahedi, Shirin Zeiaei, Ilnaz Ashayeri, Pary Pour Moghaddam, Paniz Mehri

  • Plocha

    5000, 0 m2

  • Projektový rok

    2018

  • Fotografie

    Parham Taghioff

  • Výrobci

  • Návrhář konstrukce

    Yaghoub Abedpour

  • Klient a dodavatel

    Yghoub Abedpour, Kamran Jalilvand

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Meygoon je dobře umístěn v nádherné klimatické oblasti na severní straně Teheránu, zatímco bydliště v Teheránu jako jeden z nejvíce znečištěných metropolitů v Asii trpěl hodně z jeho vysoké míry znečištění a stresu. Pro lidi v Teheránu, kteří hledají dočasné zastávky v předměstích města, je tak žádoucí a nějak společné, pokud jde o návrháře, přichází na mysl, jak vytvořit a prostor, který pomáhá svým obyvatelům shromažďovat energii a klid, aby se vrátili k své činnosti ve městě. Největší překážkou v přední části byla požadavek klienta na využití mnoha projektů, pokud je to možné, a při použití úrovní až po konečné omezení výšky.

Meygoon je v rozmezí vysočiny s horninami jako primární kontext země a velmi chladné a suché klima. V souvislosti s uvedeným prostředím a za účelem zachování vizuálního styku mezi bydlištěm a okolím došlo k pokroku, jelikož na jižní straně se navíc k podlahové až stropní otvory aplikují široké stopy možnost vytváření a definování nových aktivit pro bydlení před takovými krásnými a významnými scénami se staly použitelnými, stejně jako živé obrazy. Tato velká okna obsahovala krásné přírodní scény a ilustrovala létání času od východu slunce k západu slunce, v jiné sezóně pro své pozorovatele.

Oddíl 02

Projektové fasády byly navrženy a pokryty polopodobně podobnými skalními tvarovými krustěmi inspirovanými kameny a ostrými hranami hornin. Tento trend v designu generuje některé terasy, které kromě toho ovládají nepříjemný západ, studený vítr, který může být v některých případech využit v rezidenci. Ve východní části budovy pro vytvoření bezpečné a nárazníkové zóny vedle hlavní silnice byly vytvořeny některé chaotické dráhy tvarů, které vypadají více jako drsné řízky, které by mohly fungovat buď jako okno, nebo jako otvor pro terasy v případě.

Oddíl 01

Mezi dvěma velkými objemy byl prázdný prostor navržen tak, aby hrál roli centrálního prostoru a Atriu pro budovu s vysokou hodnotou světla, který díky svým širokým průhledným přepážkám vytváří klidný a krásný výhled pro obyvatele, aby se procházeli a užívali si. Zelená střecha pro multifunkční akce je navržena, sportovní zóna je v podzemí s posilovnou, saunou a bazénem a naprosto nádherné terasy směřující k horám by mohly být zotavovacím prostorem pro bydlení.

Populární Příspěvky

Čtěte Více