Probíhající: Muzeum Taiyuan / Preston Scott Cohen

Anonim

Probíhající: Muzeum Taiyuan / Preston Scott Cohen

Preston Scott Cohen je vítězný návrh soutěže pro Taiyuan Museum of Art v současné době ve výstavbě. Hromada budov spojená nepřetržitými a diskontinuálními promenádami uvnitř i vně. Budova reaguje na městský parkscape, ve kterém je nastavena; návštěvníci jsou vyzýváni, aby procházeli budovou, aniž by vstoupili do samotného muzea. Venkovní rampa, která prochází budovou, spojí heterogenní hrobky, trávníky a zahrady soch. Integrace budovy a krajiny zaznamenává několik stupňů území od obrovské sousední řeky Fen až po intimitu vlastních prostorových epizod muzea.

Architekti: Preston Scott Cohen Umístění: Taiyuan, Čína Klient: Taiyuan City Government Projektový tým: Preston Scott Cohen (architektonický design); Amit Nemlich (plánování); Collin Gardner, Hao Ruan, Joshua Dannenberg (projektanti, modelování, vykreslování); Yair Keshet (model) Projektanti: architektonický návrhový a výzkumný ústav Jihovýchodní univerzity Oblast projektu: 32 500 m2 Rok projektu: 2007-2010

Uvnitř je bezpečnost muzejního prostoru udržována vysoce řízeným rozhraním mezi galerijními a non-galerijními programy, včetně hlediště, knihkupectví, restaurace, knihovny, vzdělávacího centra a administrativního křídla. Jednotlivé sady výtahů a jader jsou rozděleny tak, aby zaručily snadný přístup a snadnou dělitelnost mezi zónami upravenými různými rozvrhy a pravidly přístupu. Na úrovni garáže jsou služby složitě naplánovány, aby nedošlo k rušení parkovišť pro zaměstnance a veřejnost.

Muzejní galerie jsou organizovány tak, aby byla zajištěna maximální kurátorská flexibilita. Galerie mohou být uspořádány do jediné, spirálovité posloupnosti pro velké chronologické výstavy nebo do samostatných autonomních klastrů. Pro návštěvníky architektonické nabídky - umístění ramp a portálů, rozšiřování a zkrácení prostoru - poskytují prostředky pro vyhledávání cest. Budova dává návštěvníkům svobodu buď sledovat předem stanovenou chronologickou posloupnost nebo vynechat z jedné sady galerií na druhou, a to nelineárním způsobem.

půdorys

Exteriérové ​​lehké voštinové panely s kamennou dýhou vytvářejí evokující a nepolapitelný materiálový efekt a vnímání výjimečného měřítka. Panely jsou reflexní, jako by byly kovové, zdánlivě příliš velké, aby byly kamenné panely, ale měly vlastnosti, které mají oba materiály. Pokročilý parametrický software umožnil panelům přizpůsobit se standardním šířkám, což snižuje množství odpadu.

sekcí

Populární Příspěvky

Čtěte Více