Soukromá rezidence / Architekti Thomas Shafer

Anonim

Soukromá rezidence / Architekti Thomas Shafer

  • Architekti

    Thomas Shafer architekti

  • Umístění

    Spojené státy

  • Designový tým

    Thomas L. Shafer

  • Plocha

    0, 0 m2

  • Fotografie

    Steve Hall / Hedrich požehnání

Textový popis poskytnutý architekty. Rigorózní parametry diktují design této víkendové rezidence, architektonicky významný jednopodlažní dům pro vícegenerační rodinu. Jako kontrapunkt ke zvýšenému životnímu stylu majitelů se v domě nachází mnoho rodin a hostů a nabízí okamžitý přístup k zemi. Je také klidný, pohodlný a na samotě. Majitelé mohou znovu z energií z městského života, vychutnávat si intimní výhledy na krajinu z každé místnosti a procházet terénem.

Struktura je jednoduchá konfigurace tří přilehlých pavilonů různých výšin, z nichž každá má různé funkce. Ale všichni nabízejí světlo naplněné obytné prostory s výrazným objemem pro zvýšení vzdušné povahy domu. Návrh odráží snahu rodiny poskytnout epicentrum pro akci; přístup venku z více prostorů; poskytují prostor pro rodinné interakce u bazénu, herních prostorů a centrálního krbu; mít soukromé prostory pro intimní aktivity, jako je čtení; a přijmout udržitelné iniciativy.

K tomu účelu navrhujeme:

  • Půdorys o ploše 6500 čtverečních stop, který je přesně umístěn tak, aby maximalizoval denní světlo, pozorování a ventilaci a umožnil vizuální a fyzický přístup k válcovaným akrům.

  • Ekologická řešení zahrnující geotermální systém vytápění a chlazení, vysoce účinnou pěnovou izolaci, zasklené izolace s nízkým obsahem E2 a nízké množství VOC materiálů; pečlivě vypočítané převisy pro zajištění slunečního zastínění; a spotřebiče Energy Star, nízkotlaké armatury a recyklované materiály včetně odolných podlah a koberců.

  • Tři propojené pavilony - rozsáhlý obytný prostor s konzolovým brise-solielem pro modulaci jižního světla; hostující křídlo se třemi ložnicemi a cvičební studio, které se sklouzne do bazénu; a osamocený pavilon velkého apartmá.

  • Použití silných, ale upřímných materiálů (architektonický beton, ocel olovnatý, dřevo a kámen) v kombinaci s jednoduchými a přímočarými konstrukčními prvky, jako jsou vysoké stropy, různorodé střechy, vermilionové sloupy, zakázkové vestavěné ocelové regály, obývací pokoj s kuchyňským koutem a architektonický betonový komín in-situ.

  • Kanálové sklo, které prochází konzistentním severním světlem a umožňuje minimální používání elektrického osvětlení během dne.

  • Plytký bazén se zvukovou vlastností, který vytváří pocit klidu, skládanou BBQ a vlastní zastřešenou slunečník.


Jedinečným prvkem domova jsou přední dveře, 10 'čtvercový otočný panel namalovaný vermillion, který je elegantní, příjemný a expanzivní. Je navržen tak, aby byl impozantní; reflexe podstaty a stylu projektu; a přidejte barvu a charakter na fasádu. Dosahuje těchto cílů následujícím způsobem:

  • Jeho dramatická stupnice signalizuje vstup domů a vizuálně překlenuje architektonický rozpor mezi obrovským veřejným prostorem a soukromým majorem domu.

  • Panel se natáčí bez námahy a poskytuje různou míru průhlednosti, bezpečnosti a expozice a bydliště.

  • Při úplném otevření v úhlu 90 stupňů se odhalí rozsáhlé foyer k vnějšímu světu, který zcela změní povahu prostoru. Poskytuje také větrání a přímý průchod do okolí bazénu, krytou venkovní stravovací zónu a soukromé pozemky mimo něj.

  • Jeho charakter a přítomnost jsou zesíleny vysokou lesklou barvou a štíhlým, sochárním tažením z nerezové oceli.

Plán

  • V kontextu je myšleně vykreslený a jemně artikulovaný portál a panel Vermillion představující odvážné umění a nabízejí úžasný a živý kontrapunkt ke spokojené, elegantní paletě materiálů.

Populární Příspěvky

Čtěte Více