PH Temže / Alonso & Crippa

Anonim

PH Temže / Alonso & Crippa

  • Architekti

    Alonso & Crippa

  • Umístění

    Palermo, Argentina

  • Architekti autorů

    Mariano Alonso, Ludmila Crippa

  • Designový tým

    Pablo Galicer, Agustín Azar, Joaquín Berdes, Naomi Garayová, Génesis Pestana, Alice Volpiová, Giulia Brena

  • Plocha

    110, 0 m2

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Javier Agustín Rojas

  • Výrobci

  • Strukturální výpočet

    Roberto Alfie

  • Více specifikací Méně specifikací

Kontext
Projekt se nachází v sousedství Palermo Viejo v Buenos Aires. V posledních desetiletích čelí tato část města procesu gentrifikace a intenzivní transformace jeho využití, čímž se z čistě obytné čtvrti stává kulturní a komerční, přičemž se udržuje nízká hustota. Tento měnící se proces, silně spojený s oblastí designu, umění a gastronomie, změnil způsob, jakým se veřejné prostory stávají turistickou a kosmopolitní oblastí města.

Plány

Komerční služby stojí na ulici a zabírají obvod bloku a vytlačují obytné využití směrem dovnitř nebo nad přízemí. V tomto kontextu je komise pro rehabilitaci PH Temže prezentována jako příležitost prozkoumat způsob života v centru bloku, který je charakterizován neustálou přítomností oblohy.

Axonometric

Deset oken / dům
Nemovitost prošla několika změnami v průběhu času, což zanechalo málo stop od původní stavby. Naše práce nebyla založena na rozšíření stávajícího prostoru, ale na identifikaci a redefinování spojení mezi stávajícími prostory prostřednictvím začlenění nového schodiště za účelem zachycení světla a vytváření rámce krajiny.

Dům je pořádán ve 3 podlažích s venkovním prostorem v různých měřítcích: přístupný dvůr jako rozšíření obývacího pokoje v přízemí, int. Terasa spojená s ložnicí v prvním patře a největší terasa jako venkovní obývací pokoj v druhém.

Kresby

Nový objem schodiště spočívá na sousedním výškovém průměru, což snižuje jeho dopad na terasu a definuje novou obálku domu.

Projekt na obálce nám umožnil přehodnotit dialektiku mezi výhledem a průčelí tím, že uspořádáme řadu rozměrů různých, ale proporcionálních velikostí, které řeší v každém případě problémy s osvětlením, větráním a fyzickým nebo vizuálním spojením uvnitř a venku. Navzdory malému povrchu umožňuje uspořádání otvorů hluboké pohledy a rámované vnímání vnější strany ze všech jeho vnitřních stran.

Pracovali jsme s velmi omezeným rozsahem materiálů, zdůrazněním kontinuity bílé stěny, aby se zvýšil odrazový efekt přirozeného světla. Původní dřevěné podlahy (pinotea) byly obnoveny a částečně znovu použity pro konstrukci posuvných dveří patio.

Populární Příspěvky

Čtěte Více