Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron

Anonim

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

  • Architekti

    Herzog & de Meuron

  • Umístění

    Water Mill, NY, Spojené státy

  • Projektový tým

    Philip Schmerbeck (spolupracovník, projektový ředitel), Jayne Barlow (spolupracovník), Raymond Jr. Gaëtan

  • Klient

    Muzeum umění Parrish

  • Plocha

    34510, 0 ft2

  • Projektový rok

    2012

  • Výrobci

    Více specifikací Méně specifikací

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Textový popis poskytnutý architekty. Nová budova, která bude nyní sbírat sbírky Muzea umění Parrish, je navržena Herzog & de Meuron, dvě míle od současného místa v obci Water Mill, na severní straně dálnice Montauk. Na pozemku o rozloze 14 ha se nachází budova o rozloze 34 510 čtverečních stop a stávající krajina. Vyhrazená konstrukce respektuje krajinu a přenáší přírodní krásy prostřednictvím ostrých forem a jednoduchých materiálů, při zachování uměleckého odkazu muzea.

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Architekti inspirovali okolní krajinu a jejich návštěvy studiových umělců na východním konci Long Island. To byl výchozí bod pro design Muzea umění Parrish, který začal se základními parametry pro jediný galerijní prostor, s použitím proporcí ateliéru a odvozený z jednoduchého domu se severními světlíky. Dvě z těchto galerií lemují centrální cirkulační páteř, který vytváří jednoduchou vytlačovanou podobu budovy.

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Budova má východo-západní orientaci, aby využila přirozené severní světlo, které proniká do prostoru galerie. Citlivost k životnímu prostředí se rozvíjí díky použití velkých skleněných dílů, které poskytují široké otevřené pohledy přes muzeum a na krajinu, kterou navrhl Reed Hilderbrand Associates. Je tvořen loukou, která se vyznačuje travami, původními divokými květy a živými ploty dubu a stálezelených stromů, které poskytují severní hranici lokality. Stínovaná veranda obklopuje celou budovu a vytváří velký veřejný prostor pro návštěvníky.

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Rozložení muzea je navrženo tak, aby optimalizovalo funkčnost muzea. Kolem deseti galerií je srdce muzea, které je rozmístěno v rámci strukturní mřížky, jejíž posuvné příčky mohou být uspořádány tak, aby vyhovovaly široké řadě výstav. Celková plocha výstavního prostoru je 12 000 čtverečních stop. Veřejné programy, jako je lobby, obchod s dárky a kavárna s víceúčelovým vzdělávacím prostorem, jsou umístěny na západ od galerií. Zadní části domu jsou umístěny na východ od jádra galerie a zahrnují správu, skladování, dílny a nakládací dok.

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Místní konstrukční metody a jednoduché materiály vedly vývoj stavby budovy, která je konstrukcí dřeva, nosníku a nosníku s betonovými stěnami in situ. Velkokapacita těchto stavebních materiálů je zpomalována prostorem otevřené krajiny a definovanými okamžiky, které jsou úměrné lidskému tělu, jako je souvislá lavička, která se táhne od betonových stěn, aby návštěvníci poskytli okamžik pauzy mimo muzeum. Tento okamžik venkovního přístřeší, který obklopuje budovu, zdůrazňuje důležitost místa a jeho vzájemnou interakci s uměním uvnitř budovy.

Muzeum umění Parrish / Herzog & de Meuron; Fotky © Matthu Placek

Sledujte toto video, protože zobrazuje citlivost architektury na krajinu. Budova má jemnost, která se projevuje v expanzivní krajině a zároveň si udržuje vlastní silnou přítomnost, umožněnou hmotnými a formálními rozhodnutími Herzog & de Meuron.

Populární Příspěvky

Čtěte Více