Padavský dům / Anahata

Anonim

Padavský dům / Anahata

  • Architekti

    Anahata

  • Umístění

    Belagavi, Indie

  • Designový tým

    Puneeth Hegde, Mithila Manolkarová

  • Plocha

    2290, 0 ft2

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Shamanth Patil J

  • Výrobci

  • Strukturální konzultant

    Vinay Behre Associates, Belgaum

  • Výroba

    Bharat průmysl, Belgaum, inženýři a výrobci SAM, Belgaum

  • Tesařství

    Dharmendra Jangid, Belgaum

  • Malování

    Ravindra Chauhan, Belgaum

  • Obklady

    Tejpal Deegwal, Belgaum

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Mladý pár a jejich dvě děti, původně z Mangalore, pobřežního města jižní Indie, se k nám přiblížili, aby navrhli svůj domov. Cílem bylo vytvořit čistý moderní moderní dům. Padival dům je soukromé obydlí, které se nachází v jižní části Belgaumu, ve čtvrti mřížky s ulicemi na severu-jih. Místo je obdélníkové, západně orientované s 80 stop hlavní silnice.

Skica / Sekce

V Mangalore byl nádvoří nedílnou součástí tradičního domu. Rozhodli jsme se, abychom jasně odráželi vzpomínky na nádvoří a přetvořili lidovou typologii do domu v městském kontextu. Program je uspořádán do prostorových prostorů kolem dvora na základě funkce, kterou jsou určeny k obsluze. Každé z těchto oddílů se dále vyvíjí do původních geometrických hmot. Myšlenkou bylo vytvořit čistší formu architektury - architektury zbavené jejích podstatných prvků, redukovaných pouze na její základní prvky a pocity, které vyvolává samotný prostor.

Hortus conclusus

"Uvnitř i venku se země a nebe sbíhají v uzavřené zahradě. Budova je tak řečeno postavena z hmoty země, se zahradou je dutina této hmoty. Nekonečný prostor oblohy proniká do zahrady a absorbuje ji. "

Aben, R., & De Wit, S. (1999). Uzavřená zahrada, 10-11. Rotterdam: 010

Vstupní hala vede na dvůr na jedné straně a obytný prostor na druhé straně. Obývací prostor, výška podlahy jeden a půl podlaží, se snižuje na jednopatrovou výšku, jak se točí do dvora, což vede k knihovnímu prostoru v prvním patře, který se dívá do dvora na jedné straně a obytný prostor na druhé straně. Přechod z živých do jiných soukromých funkcí domu je díky dobře osvětlené jídelně. Tandoorová podlaha řeky dokonale propojuje obývací a jídelní prostory s nádvořím.

Skica / Sekce

Oltář je ve vzduchu vzdušným prostorem. Vnějšek se hmota úmyslně odpojí od stěny obývacího pokoje a vytváří dojem plovoucí krychle, která se sklouzává zevnitř. Zmenšená výška podlahy a okno s pružinami vyvolávají mystický pocit. Schody z oltáře vedou do knihovny a rodinných prostorů. Jeden a půl podlažní výšky obývacího pokoje zanechávají v knihovně lesklé okno, které zobrazuje dialog mezi nádvořím a terasou obývacího pokoje. Stěny soukromých prostor kolem nádvoří jsou udržovány na nízké úrovni, zatímco sklo se stále dotýká stropu. Do dvora se tak dostane do nádvoří, čímž se rozostří hranice nádvoří a zároveň se vytvoří spojení s vnitřními prostory domu. Prostorová strategie je navržena tak, aby vizuálně propojila prostory, aby umožnila komunikaci. Betonový strop je ponechán vystaven, což dodává pocitu neformálnosti oproti hladkým bílým omítnutým stěnám.

Let z opuštěných schodů z rodinného pokoje vede k "Barsati", která se přes terasu obývacího pokoje prochází přes částečně otevřenou verandu. "Barsati" funguje také jako komora sloužící pro terasy, které klient obvykle hostí.

"Slunce si neuvědomuje, jak krásné to je, dokud se nevyrovná pokoj." - Louis Kahn

Světlo proniká do budovy strategicky umístěnými okny, na některých místech se dotýkají střechy a umožňují neomezený tok zvenku. Dvě hlavní světlé studny, nádvoří a světlík nad schody v rodinném prostoru zobrazují jemnou, trvalou hru světla a stínu, které vytvářejí vysoký smysl pro pořádek a vizuální dojem. Světlo jako stavební materiál je pečlivě vytvarováno tak, aby definovalo prostory a jejich funkčnost. Když se sluneční světlo mění po celý den, stíny dělají prostor dynamický a stále se měnící ve všech ročních obdobích. Vnímání prostoru se liší v závislosti na tom, kde stojí člověk ve vztahu ke světelným jamkám.

Inspirace od umělce

Interiéry a návrhy nábytku jsou silně inspirovány současným indickým umělcem SH Raza. Jeho přístup k barvě, čáře, prostoru a světlu, geometriím v jeho obrazech, vše odhaluje hlubší pochopení emocí. Beton, bílá omítka, mosaz, dřevo a přírodní kámen se staly barevnou paletou interiérů. Abstrakce malby "Tanava" na podlaze pomocí barevného kamene zdobí obývací pokoj. Stoupá do třetího rozměru s plovoucími pyramidovými stoličkami a konferenčním stolem v harmonii. Stíny tvořené obloukem ve dvorech empiricky reinterpretují vzory obrazů Raza. Trojúhelníkový knižní registr v knihovně se usmívá v přátelském rozhovoru se světlem pokaždé, když slunce vykresluje zdi. Obraz "Bílé kříže" je vyřezán do dřeva a vytváří šatníky, které dodávají teplo do interiérů ložnice.

Dům je abstraktní složení mas, která reaguje na západní slunce. Ostré stíny se pohybují, jak postupuje den, kdy se na fasádu dává život. Sloupová stěna je navržena tak, aby se podobala tkanině, velmi lehké a chybějící, aby zůstala kompozice nerušená. Dům se pokouší stát jako umělecké dílo.

Populární Příspěvky

Čtěte Více