Kancelář Padaria Portuguesa / João Tiago Aguiar Arquitectos

Anonim

Kancelář Padaria Portuguesa / João Tiago Aguiar Arquitectos

  • Architekti

    João Tiago Aguiar Arquitectos

  • Umístění

    Rua Barata Salgueiro, nº30 Lisboa, Portugalsko

  • Autor

    João Tiago Aguiar

  • Architekt zodpovědný

    Ruben Mateus

  • tým

    Ruben Mateus, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Arianna Camozzi, Rita Lemos, Renata Vieira

  • Plocha

    360, 0 m2

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Fernando Guerra | FG + SG

  • Výrobci

  • Inženýrství

    OMF

  • Stavitel

    VIPlace

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Rychlý růst společnosti je přinutil k rozšíření kanceláře, další podlaží budovy. Projekt požadoval umístění velkého pracoviště v otevřeném prostoru, různých kancelářích, zasedacích místnostech a stravovacích prostorách v novém prostoru, který by byl současně moderním, ale zároveň pohodlným.

Půdorys

Proto se rozhodli vytvořit kancelářskou plochu obloženou v OSB, materiálem, který umožnil vytvoření druhé kůže, ve které byly otevřeny mnohé otvory pro lepší svítivost, ať už pocházejí ze stropu, nebo pocházejí ze stěn, přes výklenky. Tento materiál umožnil vytvoření dynamického prostředí, neformální, ale zároveň pohodlné. Již v hlavní místnosti byly stropní infrastruktury ponechány na zrak, získaly výšku podlahy, což umožnilo uvolnit pracovní prostor. Tím, že namaloval celý strop v černé barvě, byla zajištěna chromatická homogenita všech prvků, které zde byly zavěšeny, stejně jako jeho vizuální eliminaci. OSB byl vybrán jako společný jmenovatel prostoru tím, že byl použit nejen ve stěnách, stropu a podlaze, ale po celé kanceláři, stoly, zásuvkové sestavy a jídelní stoly. V nové spíze byla jako backsplash navržena skříňka se vzorem cementové dlaždice, která se používala v podlahách všech obchodů Padaria Portuguesa.

Populární Příspěvky

Čtěte Více