O25 "Budoucí logistická budova" získává druhé místo v soutěži Prologis 2030

Anonim

O25 "Budoucí logistická budova" získává druhé místo v soutěži Prologis 2030

Pohled, venku. Obrázek s laskavým svolením O25

OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS (O25) získala druhou cenu v soutěži Prologis 2030 Design, která vyzvala zúčastněné firmy ze sedmi evropských zemí, aby znovu definovaly, jaké logistické budovy mohou vypadat v budoucnu.

Návrh O25 využívá podobnou lokalitu jako charakteristické distribuční lokality, za předpokladu, že budoucí požadavky budou úzce sladěny se stávajícími požadavky. S touto mentalitou využívá design zelené pole v těsné blízkosti velkých dopravních systémů, ale není přímo v centru městského prostředí. Díky polo-venkovské lokalitě bylo cílem návrhu vytvořit funkční a efektivní distribuční systém, který by nekompromisoval, ale spíše doplnil své okolí, takže nevzhledné vlastnosti (skladovací prostory) se nacházejí v podzemí. Dodatečné kývnutí na krajinu jsou způsobeny integrací zeleného prostoru na nakládacích plochách.

Vnější pohled do nakládací pozice. Obrázek s laskavým svolením O25

Samotný design zařízení je určen nejen k podpoře současných potřeb společnosti Prologis, ale i k jejímu budoucímu vývoji. Vzhledem k rostoucímu důrazu na ekologické postupy se návrh snaží snížit emise uhlíku v každém aspektu svého dodavatelského řetězce. Minimální vlivy postavených objektů (kancelářská budova) na webu představují společnost, zatímco její technické vybavení umožňuje přizpůsobení jako pokroky a změny Prologis. Další úsilí o udržení udržitelného designu se provádí pomocí pasivních a obnovitelných energetických systémů včetně přirozeného denního světla a větrání, venkovního bazénu pro přirozené chlazení kanceláří, solárních panelů pro výrobu energie a sběru a udržování dešťové vody.

Vnitřní pohled na administrativní budovu. Obrázek s laskavým svolením O25

Aby zařízení mohlo být snadno zkonstruováno na různých místech, zařízení využívá levné a adaptabilní konstrukční systémy, které nevyžadují montážní pracovníky. Podzemní skladovací prostory a nakládací prostory se skládají ze základních betonových konstrukcí v rozvržení roštu, zatímco kanceláře mají ocelové konstrukce se stěnami z hliníkových slitin a stínicími žaluziemi, stejně jako fasády z U-skla.

Nadmořská výška kancelářské budovy. Obrázek s laskavým svolením O25

  • Soutěž

    Prologis 2030 Design

  • Cena

    Druhá cena

  • Architekti

    OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS

  • Umístění

    Benzenbergstraße 23, 40219 Düsseldorf, Německo

  • Plocha

    10000, 0 m2

  • Projektový rok

    2014

Populární Příspěvky

Čtěte Více