Více Mews / Sanya Polescuk Architects

Anonim

Více Mews / Sanya Polescuk Architects

  • Architekti

    Sanya Polescuk architekti, Amanda Li naděje

  • Umístění

    Greater London, Spojené království

  • Vedoucí architekti

    Sanya Polescuk, Giovanni Petrolito

  • Projektový rok

    2017

  • Fotografie

    Emanuelis Stasaitis

  • Výrobci

  • Dodavatel

    Amirilan Management Ltd

  • Inženýr

    Michael Chester a partneři

  • Počet inspektorů

    AJ Oakes a partneři

  • Sluneční

    Takže Go Solar

  • Vnitřní budova

    163 m2

  • Venkovní zastavěná plocha

    21 m2

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Z útulného dvoupokojového rodinného domu s krbovou garáží vytvořil SPA dva flexibilní, lehké, vzdušné a tepelně efektivní byty s vlastním soukromým venkovním prostorem. Klientská struktura vyžadovala řadu budoucích permutací - zpočátku to byly dva samostatné byty, které se mohou snadno propojit pro starší a mladší generace žijící společně nebo jeden prostorný pětipokojový dům s nezávislou dílnou nebo bez ní.

Exploded Axonometric

Klíčem k designu je světelná studna, která byla vyrazena do přízemí a poskytovala světlo, vzduch a oddělený venkovní prostor pro oba byty. Prostor byl vytlačen tvrdě, aby umožnil prostorný obytný prostor, zatímco některé podlahové plochy byly obětovány, aby poskytly velkorysý dvojitý objemový objem. V prvním patře se minimální horní osvětlení stane dodatečným obytným prostorem se skrytými posuvnými dveřmi. Celé nové druhé patro přehlíží první z jeho studijní galerie.

V přízemí byly původní dveře z dřevěného nábytku a garážová vrata renovovány panely selektivně odstraněné z většiny dveří, aby se do kuchyně dostalo více denního světla. Užitkovým účelem budovy byla zmínka o nově vystavené ocelové konstrukci a původním vnitřním zdiva, nové surové paletě ze zinku, dubu, březové a matné dlažby. Na rozdíl od vedlejšího domečku, který byl zbourán na zem, si SPA zachovala veškeré použitelné kusy stavební tkaniny, aby udržovala jak estetickou, tak i ztělesněnou energii.

Oddíl A

Energetický rating budovy vzrostl o 41% na 91%; byly instalovány solární fotovoltaické panely a byla použita řada různých izolačních technik pro rozšíření a modernizaci podle umístění. Společnost SPA dále zdokonalila svůj postoj k dodatečnému vybavení, rekultivaci a modernizaci stavebních konstrukcí a tento projekt byl ideální příležitostí k uplatnění etiky.

Populární Příspěvky

Čtěte Více