Ministerstvo sociálního rozvoje Centrála / Undurraga Devés Arquitectos

Anonim

Ministerstvo sociálního rozvoje Centrála / Undurraga Devés Arquitectos

  • Architekti

    Undurraga Devés Arquitectos

  • Umístění

    Catedral 1575, Santiago, Santiago, Región Metropolitana, Chile

  • Architekt v poplatku

    Cristián Undurraga

  • Plocha

    18630, 0 m2

  • Projektový rok

    2014

  • Fotografie

    Felipe Díaz Contardo

  • Výrobci

  • Ředitel projektu

    Sebastián Mallea

  • Spolupracovníci

    Pablo López, Soledad Fernández, Pablo Moreira, Agustín Indiveri

  • Strukturální inženýrství

    IE3 Ingeniería Estructural

  • Hlavní dodavatel

    Ingeniería y Construcción Ingevec

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Nová budova pro "Ministerio de Desarrollo Social" je obklopena komplexním kontextem, na jedné straně máme kostel Santa Ana, jeden z nejkrásnějších výrazů chilské náboženské architektury z 19. století, na druhé straně máme dálnice Norte-Sur, jedna z nejzávažnějších městských zásahů sedmdesátých let, která rozdělila historické centrum města na poloviny.

K tomu všemu musíme přidat městskou úpravu, která umožnila vývoj obrovských budov s přehnanými výšinami a hustotami, které ohrožují městskou kvalitu města.

Obecný půdorys

Jako protizávaží k tomuto chaosu byl navržen nízký a kompaktní kus, schopný artikulovat různé požadavky, které ho obklopují a umožňující koexistenci v souladu s církví.

Viděno v předstihu, cítí se masivní, udržuje si dialog s kostelem, viděný zepředu, jeho fasády jsou lehké a průhledné.

Sekce 2

Šest podlaží budovy (včetně podkroví) slouží jako kanceláře, zatímco v přízemí jsou navrženy obchody.

Vertikální cirkulační jádro je umístěno podél dělicí stěny kostela a uvolňuje půdorysy, které jsou uspořádány podél centrálního nádvoří. Dvůr přechází třemi mosty, které nejen umožňují uživatelům přístup ke zahradním terasám v různých úrovních budovy, ale také vytvářejí zvláštní složitost definující mezistěny.

Sekce 1

Směrem k chodníkům je průnik fasády zesílenou vnitřním nádvořím nebo oblastí, který odděluje horní úrovně od přízemí, vytváří transparenty v komerční oblasti a umožňuje přirozené světlo dosáhnout úrovně suterénu.

Nadzemní fasády jsou obklopeny prefabrikovanými vertikálními prvky, které působí jako stínicí zařízení směrem k západní straně a jako soukromá opona směrem na jih, kde jsou sousední budovy bližší.

Populární Příspěvky

Čtěte Více