Mi'Costa Hotel Rezidence / Uras X Dilekci Architects

Anonim

Mi'Costa Hotel Rezidence / Uras X Dilekci Architects

  • Architekti

    Dilek Architekti

  • Umístění

    Boyalık Mh., Boyalık Muhtarlığı, 35937 Çeşme / İzmir, Turecko

  • Architekt v poplatku

    Durmus Dilekci

  • Plocha

    10085, 0 m2

  • Projektový rok

    2013

  • Fotografie

    Özgür Arı

  • Strukturální inženýrství

    Nu Mühendislik

  • Strojírenství

    Nükleer Mühendislik

  • Elektrický projekt

    Nükleer Mühendislik

  • Design krajin

    Nesil Peyzaj

  • Oblast webu

    7.350 m²

  • Klient

    SUV Yapı A.Ş.

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt Mi'Costa Hotel and Residences je jedním z nominovaných projektů z Turecka pro Mies Van Der Rohe 2015, což je nejprestižnější cena Evropské unie.

Projekt Micosta se nachází ve velkolepé pláži Boyalik na poloostrově Çeşme, Izmir. Poloostrov Çeşme vyniká svým mořem, klimatem a termálními prameny. Hotely a domy jsou v regionu velmi běžné.

Půdorys

Každý pokoj v hotelu Micosta je navržen tak, aby neustále viděl mořské pobřeží. Kromě toho se struktury v oblasti projektu blíží blíž k moři (zároveň brání větru) a některé konstrukce složené z vysokých. Stavby mohou být také přístupné ze dvou front, které se dostaly dolů do vnějších polí. Ve spodních patrech můžete vychutnat slunce na jižní straně do světlé a prostorné zahrady.

Aktivní orientace na slunci (na jih) leží přímo za projektem. Horké a větrné klima bylo rozhodujícím faktorem pro tyto skutečnosti. Využívá se rozsáhlé využití otevřeného prostoru pro každou jednotku zahradní terasy. Obloha a obzor, aby se tyto oblasti dostaly do dosahu a dostaly více slunečního světla do středu nádvoří, je konstrukce přesunuta na jih směrem na 2 metry na každém patře. Tento posun z jižního směru umožnil také vytvoření výhodné a efektivní oblasti stínu slunce. Jednotky mají vnitřní a vnější prostory k použití podle různých povětrnostních podmínek. Kromě toho, že jsou na nábřeží, chráněné dvorečné plochy jsou navrženy tak, aby zabránily domům z větru severu. Toto nádvoří vytváří prostor pro každou jednotku, aby se setkal a rozptýlil. Kromě toho je vstupní hala, společenské centrum, restaurace a lázně přístupné z tohoto nádvoří. Kromě toho otevřené prostory pokrývají bazén a termální bazény.

Do oblasti projektu jsou dva vstupy. Centrální oblast je přístupná hlavním vchodem. Navíc může být na severní straně vytvořen horní konec žebra.

Projekt byl navržen na základě ekologických kritérií a kritérií udržitelnosti. Důraz byl kladen na využití pasivních klimatických dat. Orientace projektu vytvářela stíny pomocí úhlu dopadu slunce. Také tím, že využijete výhody severního světla a přeměníte se na pozitivní část tohoto projektu. Současně také jednotky s dvěma čelními plochami přispívají k ventilaci vnitřního prostoru, což znamená, že dvě přední jednotky mohou mít prospěch z této severojižní vzduchové ventilace. V zimě je tepelná energie dodávána geotermální vodou. Nádrže na vodu a bazénová voda se získávají metodou reverzní osmózy. Široce využívaná elektrická energie přispívá také z běžných používaných větrných turbín v Çeşme. Strukturální systém betonu je kostrový systém. Na fasádách bylo použito vysoce výkonné sklo GFRC.

Populární Příspěvky

Čtěte Více