Muži v černém / XS Studio pro kompaktní design

Anonim

Muži v černém / XS Studio pro kompaktní design

  • Architekti

    XS Studio pro kompaktní design

  • Umístění

    Tel Aviv-Yafo, Izrael

  • Plocha

    44, 0 m2

  • Projektový rok

    2018

  • Fotografie

    Amit Gosher

  • Výrobci

Textový popis poskytnutý architekty. Pozorovali jste někdy, že většina malých bytů se zdá být bílá?
V tomto bytě o rozloze 44 m² je výběr černé dýhy důkazem silného efektu tmavé barvy na malém prostoru. Byt, který se nachází v krásné zachovalé budově s vysokými stropy v centru Tel Avivu, byl navržen pro pár úspěšných profesionálních kariéry a jejich psa.

Byt se nachází v budově v centru města s ochranným statusem. Architekti: Dov Hershkowitz, 1931. Bar-Orian, 2017.
Přes malou podlahovou plochu, vysoký strop bytu dává pocit prostornosti.

Jako by výzva bytového domu o 44 čtverečních metrech pro dva nájemníky nebyla dost, asi 12 metrů čtverečních jsou nepohyblivé stěny přístřeší. Proto je důležité, aby byl zbytek prostoru co nejotevřenější.

Půdorys

Aby se zabránilo dělení, jsou funkce umístěny na obou stranách hlavního obytného prostoru: kuchyň a pohovka na jedné straně a tmavé kabinetry na straně druhé. Na opačném konci prostoru rozsáhlé skleněné okno přináší do bytu městskou krajinu a světlo.

Obrovský dřevěný skříň pokrytý černým dýhou doprovází veřejný prostor. Skříňka ukládá funkce, jako je lihovar, audio systém, klimatizace a další. Knihy, sbírky, televize a ozdoby se zobrazují na policích skříně. Na vstupní straně skříňka vytváří prostor pro "Pole Dancer".

Axo 03

Výška hraje významnou roli v pocitu tohoto prostoru a jeho využití. Žebřík vestavěný do kuchyně Skříň umožňuje snadný přístup k vysokému úložnému prostoru v kuchyni a skříňce na obou stranách.

"Pole Tanečnice"
Otáčivý vstupní kus byl jedním z počátečních částí načrtnutých pro byt. Hledali jsme jeden lite element, který by definoval vstup a neblokoval ho. Kousek dává filtrovaný počáteční pohled do kuchyně a nasměruje výhled přes obývací pokoj směrem ven. Tanečník z pólu je vyroben z lehkých a vzdušných materiálů (ocelové pletivo, zrcadlo, ocel a velmi malé tmavé dýhy pokryté dřevem), které je skoro úplně zakrývají. Navíc se otáčí na otočném čepu, vytváří dynamický a citlivý pocit, jako na jiný nábytek, který je těžký a pevný ke stěnám. Funkčně jedna strana tanečnice má místo pro zavěšení kabátů, položení klíče, novin a pošty a na druhé straně zrcadlo.

V takovém malém bytě se počítají každý čtvereční metr. Vzhledem k tomu, že nájemníci hodně nevaří, vytvořili jsme v kuchyni minimální pracovní plochu. Na druhou stranu, nájemníci říkali, že když hostují, chtějí vařit a být součástí rozhovoru. Proto se pohyblivou dřevěnou deskou na pracovní ploše kuchyně umožňuje větší počet míst k sezení a více pracovního prostoru současně.

Koupelna je ve společném prostoru u vchodu. Abychom umožnili nějaké přirozené světlo, vytvořili jsme velké kruhové okno s matným sklem. Okno doplňuje jedinečný vzhled rotujícího nábytku. Aby nedošlo ke ztrátě cenného kuchyňského prostoru, pračka a sušička byly umístěny v koupelně pod umyvadlem.

Jediný pokoj v tomto malém bytě je Mamad (trezor), asi 10 m². Byla to jediná možnost umístit ložnici bez ohrožení kvality společné části bytu. Takže když nájemníci požádali o útulnou ložnici s dostatkem prostoru pro uložení oblečení, vznikla potřeba flexibility v tomto předem definovaném prostoru. Tato potřeba vytvořila kus nábytku, který obklopuje postel a přejde na druhou stranu, aby uložil oblečení a jiné předměty pro domácnost.

Populární Příspěvky

Čtěte Více