Kancelář architektury LYCS / architektura LYCS

Anonim

Kancelář architektury LYCS / architektura LYCS

Zdvořilost lycské architektury

  • Architekti

    Architektura LYCS

  • Umístění

    Hangzhou, Zhejiang, Čína

  • Architekt

    Architektura LYCS

  • Projektový tým

    Hao Ruan, Xu Li, Peng Wang

  • Plocha

    350, 0 m2

  • Projektový rok

    2011

Textový popis poskytnutý architekty. Nová kancelář architektury LYCS je rekonstrukčním návrhem věžového přístřešku v centru Hangzhou s panoramatickým výhledem na světové dědictví West Lake. Původním prostorem je neprofesionální přídavný úložný prostor k střeše věže složené z mechanické místnosti výtahu, protipožárních dveří a šikmých drenážních ploch. Myšlenkou tohoto návrhu je vytvořit souběh tohoto opuštěného úložného prostoru a nové kanceláře, přes materiálovou homogenitu k heterogenitě a časovému útlumu prostoru.

Zdvořilost lycské architektury

Při oslavování kolektivity a paralelnosti autentického jazyka architektury a samozvaných "dialektů" zůstává design vtiskem několika původních prvků v odhalení původního neprofesionálního majetku. Erodiované sloupy zůstaly v kontrastu s bílým ocelovým rámem střechy. Vyvýšená podlaha z původní šikmé odtokové střechy je perforovaná a pokryta odnímatelnými skly, čímž je původní plocha střechy jasná a hluboká. Dvířek protipožární dveře a hrubá keramická stěna vedou k tomu, aby naznačily změnu z opuštěného úložného prostoru do introvertované architektonické kanceláře a dále zesílily stávající transformaci z vnější střechy do vnitřního prostoru.

Zdvořilost lycské architektury

Ocelové rámy a stěny jsou namalovány při vytváření muzejního bílého prostoru, jako vystavujícího gesta ke zbytkům. Na rozdíl od čistě jemné bílé místnosti, malované stěny s původní vrstvou mozaiky a popraskané textury dávají na úplně nové stěny nejednoznačnost. Souběh blednutí keramických stěnových segmentů s blokovacími a otevírajícími se dveřmi a novými bílými stěnami vytváří další úroveň heterogenity.

Zdvořilost lycské architektury

Překrývací program mechanické místnosti s těžkými průmyslovými výtahy a architektonické kancelářské prostory zmírňuje čas při vytváření svých vyprávění. Rozbité oranžové střešní dveře odešly z předchozí funkce strážce. To je přesunuto tak respektováno jako vnitřní dveře zasedací místnosti, při prodloužení doby trvání architektonických prvků a jeho prostoru.

Zdvořilost lycské architektury

Návrh se pokouší vytvořit dialektický efekt profesionality architektury jako program a neprofesionality v architektuře. Oslavuje multi-podpisy na jednom podpisu, který také odhaluje jednu z návrhových filozofií architektury LYCS.

Zdvořilost lycské architektury

Populární Příspěvky

Čtěte Více