Rezidenční budova Chazar / design studio SAL

Anonim

Rezidenční budova Chazar / design studio SAL

  • Architekti

    SAL Design Studio

  • Umístění

    Teherán, Írán

  • Architekt v poplatku

    Behrad Tondravi

  • Designový tým

    Siamak Khaksar, Hiva Farajpur Bakhtiari, Faranak Foroughi, Soheil Ghasemi, Alireza Fazeli, Nilufar Moosavi, Nahid Malayeri, Farshid Moosavi

  • Plocha

    1900, 0 m2

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    Saeed Pirasteh

Textový popis poskytnutý architekty. Místo projektu se nachází v jednom ze severních Teheránů, které se skládají z kondenzovaných klastrových budov a úzkých uliček. Proto přibližně 48 m2. z celkové rozlohy 350 m2. byl zanedbán kódem obce za účelem rozšíření uličky. Vedle požadovaného fyzického programu klienta tento problém vedl k tomu, že budova je extrémně komprimovaná, stejně jako parkoviště, které je těžké navrhnout a hmotnost budovy je pevná pro tvarování.

V důsledku toho byly výjimečné vlastnosti budovy omezeny na různé terasy, pozměněné panorama ve srovnání s běžnými byty a nové geometrické vzory, které dominují hlavní fasádě. Uvedený vzor poskytuje maximální výhled a přirozené světlo do vnitřních prostorů, zatímco iluzorně nedovoluje pozorovateli rozpoznat uspořádání příběhu a vnitřní struktury; v mezidobí vytváří nové a odlišné uspořádání zobrazení, přesouvá podlahové podlaží, vodorovné linie a panorama; a to může vést k tomu, že budova bude realizována jako jednota, pokud bude zpochybňovat vnímání pozorovatelů.

Sekce

Základní konstrukce fasády se skládala z velkých obdélníkových rámců pokrytých přírodním honovaným travertinem. Druhá účinná vrstva načrtává dřevěné desky s krystaly, používané v podobném vzoru a barvě s hlavním materiálem. Geometricky mřížka má čtvercové díry v malém měřítku, které inspirovaly starou perskou architekturu se svými slavnými humanizovanými hodnotami.

Diagram

Na druhou stranu, vedení světla skrze mřížku přenáší vnější smysl plynule do vnitřního prostoru, zatímco světla uvnitř domu budou nastavena díky harmonickým pohybům odléváním stínů a světel. Uvnitř domu byla ovlivněna fasádní téma pomocí dřeva a přírodního kamene ve velkých dlaždicích a rozsáhlých prostorech, které podporují klidné a klidné místo pro život.

Populární Příspěvky

Čtěte Více