Inno Olympic Plaza / KSP Juergen Engel Architekten

Anonim

Inno Olympic Plaza / KSP Juergen Engel Architekten

Zdvořilost KSP Juergen Engel Architekten

Další první cena pro KSP Jürgen Engel Architekten v Pekingu: Inno Olympic Plaza. Německé studio získalo další soutěž v Pekingu (po nedávné první ceně do Pekinského vědeckého centra) a postaví Inno Olympic Plaza jižně od místa olympijských her 2008. Další obrázky a vyprávění jejich vítězného návrhu po přestávce.

Projekt předpokládá nápadný soubor budov, které se mísí s budovami postavenými na olympijských hrách v roce 2008 a jasně strukturovaným územním plánem nového okresu města jižně od Olympic Plaza. Princip, který je základem tohoto plánu, se složením štíhlých věží různých výšin s plochými konstrukcemi podstavců je o krok dále v návrhu Inno Olympic Plaza. Druhá část je tvořena dvěma věžemi, jedna 100 m, druhá 80 m vysoká, sdílená s 15 m vysokou podstavnou konstrukcí.

Zdvořilost KSP Juergen Engel Architekten

Mírně lichoběžníkové hrany věží jemně napodobují kardinální body místa a rozhraní mezi linkami stávajících budov a nové uspořádání plánu. Sdílená formální idiom a způsob, jakým se vyhýbají tvrdým hranám, upřednostňují místo toho mírně zaoblené rohy, znamená, že obě věže a podstavec mají jednotný vzhled. Věže jsou obě od podlahy od podlahy. Tímto způsobem je zdůrazněna konstrukce věží a vystupují z podstavce jako hodnotné umělecké dílo nebo sochy a vyvrcholí nápadnou, otevřenou střešní konstrukcí, která se může pochlubit střešními zahradami. Poloha věží na dvou křižovatkách upozorňuje na důležité parametry souboru, pokud jde o urbanismus, a zároveň poskytuje prostor pro podstavec tím, že mírně posunuje věže od sebe v rozích.

Používání

Zdvořilost KSP Juergen Engel Architekten

Návrh se opírá o trailblazing, inovativní kancelářské výškové budovy s flexibilními, interaktivními půdorysy, vysokou úrovní komfortu a množstvím denního světla pro všechny pracovní stanice, stejně jako centrální komunikační prostory pro zaměstnance. Na podlažích v podzemní budově se nacházejí prostory, jako jsou větší konferenční prostory, servisní zóny, restaurace a obchody, které jsou také dostupné široké veřejnosti. Kancelářské věže lze v případě potřeby rozdělit na sady dvou podlaží, které podporují stále důležitější neformální výměnu názorů mezi zaměstnanci v moderním pracovním světě tím, že fungují jako orientační body v budově a jako oblasti setkání. Kancelářské podlaží lze flexibilně pronajmout a dokonce i v malých jednotkách. Výtahová hala se otevírá ze dvou stran, což znamená, že každý podlaží může mít optimální kancelářské prostory pro nejméně dva různé nájemníky. Všechny pracovní stanice ve věžích jsou propojeny s vnějším světem a těží z denního světla bez oslnění.

Zelené plochy

Zdvořilost KSP Juergen Engel Architekten

Podstavec se otevírá s přitažlivým gestorem podobným bráně do okolní městské zelené zóny. Díky tomuto prostornému otevření vede park přímo do budovy a vytváří zelené komunikační a relaxační prostory pro všechny uživatele. V podzemní propojené úrovni jsou podzemní spojovací úrovně využívány denní a zelené sekce, což pomáhá vytvářet příjemnou a uvolněnou atmosféru ve službách a nákupní oblasti.

Energetický koncept

Mistrovský plán

Rekuperace tepla

Kompaktní ventilační jednotky poskytují efektivní rekuperaci tepla pomocí rotačních výměníků tepla a jsou vloženy v jedné rovině s povrchy ve vzduchových kanálech nad toaletními systémy a pomocnými místnostmi.

Stropy vytápění / chlazení

Stropní systémy pracují s teplou / studenou vodou, klimatizaci místnosti pomocí sálavého tepla / chlazení, což je pro zaměstnance mnohem příjemnější a šetří energii ve srovnání s klimatizací. Nízkoteplotní systém na bázi vody může být skvěle kombinován s regeneračním geotermálním zdrojem pro budovu, který je integrován do základových pilířů.

Fasáda

Aby se předešlo vyhřívání místností v létě, fasáda okna okenního okna se může pochlubit externí ochrannou tabule proti větru a vzduchu, která poskytuje silnou sluneční ochranu s vertikálními žaluziemi a povrchovou strukturou, která řídí sluneční paprsky. Zvětšený tvar okenních parapetů je skvělý designový efekt a refraktováním světla v zkresleném skle se stále vytvářejí nové povrchové vzory, které zajišťují, že rozměry mřížky 1, 4m se vždy zdají dynamické.

Populární Příspěvky

Čtěte Více