Dům umělce jako mladého chlapce / Arquitetura da Vila

Anonim

Dům umělce jako mladého chlapce / Arquitetura da Vila

  • Architekti

    Arquitetura da Vila

  • Umístění

    Rio De Janeiro, Brazílie

  • Návrhář

    Felipe Rio Branco + Fernanda Lima

  • Inženýr

    Saporito Engenharia

  • Plocha

    150, 0 m2

  • Projektový rok

    2010

  • Fotografie

    Fabio Kotinda

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt je domovem mladého páru v řadovém domě postaveném na počátku 20. století v Jardim Botanico v Rio de Janeiru, jehož cílem je vytvořit soulad mezi stávajícím souborem, provedenými intervencemi a prostředím, zachování pokynů svého historického dědictví. Cílem bylo uspokojit potřeby svých budoucích obyvatel. Továrně vyráběné řadové domy tvoří soubor 8 domů s prakticky stejným obsazením rozdělení a rozměrů. Jedná se o chráněnou oblast historického dědictví a definice vyvozují pokyny pro projekt. Za prvé by měla být zachována objemová analýza a charakteristika stávajícího souboru domů tvořená hlavní fasádou směrem k ulici, střechou v keramické dlažbě a vnitřní fasádou.

Navíc pokyny pro obsazení rozdělení stanoví, že pokud je v původní sestavě předpověď nové podlahy, musí dlažba dodržovat minimální vzdálenost hlavní fasády; musí být zachována nezastavaná plocha odpovídající 20% celkového přidělení; a pokud existuje nová struktura, musí se lišit od původního souboru.

Z těchto podmínek bylo možné vytvořit prostor pro rozmístění vesmíru, aby se dosáhlo lepšího vztahu mezi všemi ambicemi domu. Tento náhled je jasnější pomocí diagramu vedle, kde tmavší oblasti představují horizontální uzávěry a vertikální na každém patře a světlejší plochy představují dutiny propojené podlahami.

sekce

Toto čtení, které primárně vyjadřuje myšlenku rozdělení do čtyř lineárně tvarovaných téměř čtvercových čtverců, ve skutečnosti představuje větší integraci mezi ambicemi, které se projevují především vytvořenými prázdnými prostory. V každém patře je postupné obsazování prostorů, kde je v přízemí větší prostor obsazenosti, který se v ostatních dvou podlažích zmenšuje; myšlenka byla, že dutiny jsou přítomny bez fyzické a omezené definice každého prostoru. Prostory jsou vymezeny prázdnými místy, jako v dvojité výšce obývacího pokoje, přecházející do mezipatře, stejně jako v hranolu vnitřního nádvoří, který se vztahuje na všechna prostředí, a to i v případě, že nejsou budovány; prázdný prostor umožňuje pochopit, že ve skutečnosti je obsazování těchto oblastí, což dokazuje jejich propojení. Toto je znázorněno v použitých uzávěrech a v otevírání oken a dveří, které čelí dutinám, jako hlavní okno ložnice, které se otvírá směrem k prázdnotě obývacího pokoje a oken a dveří do vnitřního nádvoří, což dynamicky umožňuje významnou rozmanitost vztahu a zaměstnávání ambic. Tato kontinuita nastává i v případě, že dochází k částečné delimitaci ambience, ať už v důsledku malého rozdílu v úrovních, jako při přechodu z obývacího pokoje do spíže nebo změnou materiálů.

Prostory a využití

plán prvního patra

Na prvním patře je sociální oblast. Když vejdeme do domu, uvnitř původní stavby vidíme velký pokoj s obývacím pokojem a jídelnou spojenou s kuchyní. Rozdíl úrovní, jak v podlaze, tak ve stropě, s dvojitou výškou stropu a v obývacím pokoji pod mezipatrem, vymezuje použití těchto dvou prostředí, i když zachovává kontinuitu prostoru. V zadní části prvního poschodí se nachází nová struktura, která má uspokojit přání obyvatel - televizní místnost. Mezi těmito dvěma stavbami je vnitřní nádvoří se zásuvným plátnem, které propojuje chodníky a dva bloky: schody a chodník. Dvůr tvoří dva objemy umožňující jejich integraci, což umožňuje větší rozmanitost využití oblasti. Důležitost pro tepelné pohodlí byla také určujícím faktorem pro umístění nádvoří do středu, což umožnilo lepší větrání, kromě toho, že sloužilo jako zdroj přirozeného světla pro všechna prostředí.

plán druhého patra

Druhé patro, s důvěrnou atmosférou domu, ukrývá hlavní ložnici, postavené v mezipatře, v původním svazku a doma v zádech. Obě pokoje s dveřmi a okny od podlahy ke stropu směřující k nádvoří a hlavní ložnice také nesou okno k obývacímu pokoji s dvojitou výškou.

Terasa v nové stavbě obsahuje některé prvky infrastruktury, což je také skvělá rekreační oblast, která umožňuje užít si nádherné prostředí tvarované Botanickou zahradou a Kristem Vykupitelem.

Populární Příspěvky

Čtěte Více