Divadlo divadla Gota de Plata / Migdal Arquitectos

Anonim

Divadlo divadla Gota de Plata / Migdal Arquitectos

  • Architekti

    Migdal Arquitectos

  • Umístění

    Pachuca, Hgo., Mexiko

  • Projektový rok

    2005

  • Fotografování

    Paul Czitrom, Werner Huthmacher

  • Výrobci

  • Projekt

    2003 - 2004

  • Konstrukce

    2004-2005

  • Projektoví architekti

    Jaime Varon, Abraham Metta, Alex Metta / Migdal Arquitectos

  • Struktury

    ITISA - Impulsora Tlaxcalteca de Industrias, CTC - Ingenieros Civiles

  • Správa stránek

    ITISA - Impulsora Tlaxcalteca de industrias

  • Coordinación de Obra / Koordinátor dodavatele

    Coordinación de Obra / Koordinátor dodavatele

  • Koordinace projektu

    Gob. Del Estado de Hidalgo, Helia Carolina Soto, Dir. Gral. INVIDAH (Institut de Vivienda, Desarrollo Urbano y Asentamientos Humanos)

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Ve městě Pachuca, Hidalgo, v Mexiku, jsme vytvořili nový program rozvoje měst, který se skládá z různých rezidenčních, komerčních a servisních programů v rámci části města "Silver Zone" 1. Společnosti Ejido, vládní agentury a soukromé developery s cílem umožnit realizaci tohoto kulturního a servisního komplexu.

V rámci tohoto projektu vzniká myšlenka vytvoření 25 hektarového kulturního parku nazvaného "Ben Gurion Cultural and Recreational Park".

Tento park má velkou nástěnnou náměstí, 80x100 metrů, vytvořenou umělcem Hidalgo Byron Galvez, jako kompoziční osy. Toto náměstí, vyrobené s malými dlaždicemi, má rozlohu 32 000 čtverečních metrů plné různých barev. Kolem tohoto náměstí je několik míst: Muzeum současného umění, Audiorama, Sochařský park, Centrální státní knihovna, Kongresové centrum, Muzeum vědy a techniky, 5hvězdičkový hotel a dokončení setu Divadlo Gota de Plata Auditorium.

Projekt divadla Gota de Plata Auditorium, který navrhli architekti Jaime Varon, Abraham Metta a Alex Metta z Migdal Arquitectos, je jedním z hlavních prvků tohoto velkého souboru; nachází se na jižním konci kulturního parku a vzhledem k její poloze uvnitř komplexu působí jako vizuální kulminace tohoto velkého "moře barev". Proto vzniká myšlenka odrážení nástěnného náměstí skrze reflexní skleněnou střechu, která je umístěna 25 metrů nad zemí a 40 metrů přesahuje na obou koncích.

Tato budova je umístěna na kamenném pódiu, kde je jedním z hlavních cílů, který má být prvním bodem pozorování nástěnné malby. Jeho opona, nebo pozadí, je reprezentován kamenným prvkem, který obsahuje jeviště a zákulisí.

Obálka Auditorium Theatre je stříbrná a černá na počest Stříbrné zóny ve městě Pachuca, zatímco uvnitř je vyjádřena hnědými a intenzivními červenými, které představují srdce projektu, živým projektem, vzpomínkou na velké divadla starých.

Schodiště a rampy slouží jako konektory, které udržují tok lidí konstantní. Auditorium je zadáno z vnějšího schodiště, které spojuje náměstí s hledištěm, a přes širokou ústa, která slouží jako hlavní vchod umístěný u boku budovy, který končí ve velké lobby nebo foyer, který slouží jako místo setkání a jako prostor, z něhož můžete vidět velké náměstí. Díky vysoké průhlednosti dosažené ve foyer skrze velké, plně průhledné sklo a štíhlé stříbrné čepy se prostor čtverce stává součástí samotného hlediště a vytváří vizuálně spojitý prostor.

Stejně tak Auditorium Theatre má balkón v prvním patře a exteriérovou terasu, pódium s odpovídajícími rozměry pro jakýkoli druh přehlídky, zákulisí, šatny, orchestr, balkon, parterre a parkoviště. Má také vybavení potřebné pro správné fungování Auditorium Theatre.

Výstavba tohoto sálu proběhla za 11 měsíců. Konstrukční systém byl většinou založen na prefabrikovaných betonových a ocelových dílech, které zkrátili dobu potřebnou k dokončení práce. Využili jsme asi 1500 tun oceli, mezi něž patří ocelový výstupek více než 40 metrů dlouhý v konzole, kromě různých betonových prefabrikátů, jako jsou sloupy, nosníky, schody, desky a stěny.

Byly provedeny podrobné studie o úpravách a vlastnostech požadovaných pro Auditorium Theater. Projekt akustické architektury byl proveden podle různých studií, které umožnily správné vymezení úhlů a stropu v místnosti, takže hlas člověka nebo zvuk kytary až po symfonický orchestr mohl být slyšet s dokonalou akustikou z jakéhokoli místa nebo rohu místnosti. Tyto studie byly prováděny s počítačovým programem CATT - Acoustic V8-0a, na MIT v Bostonu.

Vzhledem k severní orientaci Auditorium Theatre bylo možné orientovat reflexní prvky na střeše bez nepříjemného slunečního záření pro chodce nebo vozidla. Velká střecha se odráží a nějakým způsobem reinterprets v neustále se měnící podobě, barvy a textury nástěnného náměstí.

Sekce

1 Jméno udělené na počest stříbrnému vykořisťování v této oblasti.

Populární Příspěvky

Čtěte Více