Geoglifos návštěvnického centra Pintada / William Obregon + Aldo I Testa

Anonim

Geoglifos návštěvnického centra Pintada / William Obregon + Aldo I Testa

  • Architekt

    William Obregon, Aldo I Testa

  • Umístění

    Národní rezervace Pampa del Tamarugal, oblast Tarapacá, Chile

  • Plocha

    320, 0 m2

  • Rok

    2013

  • Fotografování

    Francisco Campodonico

  • Klient

    Corporacion Nacional Forestal-Minera Collahuasi - Gobierno Regional

  • Rozpočet

    256.000.000 dolarů

  • Více specifikací Méně specifikací

Mistrovský plán

Poušť žije

Slovo "nic" je neformální výraz, který používáme k odkazu na nepřítomnost obsahu kontejneru nebo místa. Pro architekturu, pravděpodobně pro nejvíce ortodoxní, je to absence umělých nebo přirozených odkazů, kde je vše ve zvyku udržovat téměř působí. Poušť je vždy výzva pro architekturu a pravděpodobně nejvíce podobnou věc jako nic. Neexistence modálových sil na velkou míru hledání v této konkrétní krajině, která bude moci být definována z mnoha forem, ale nikdy nebude "ne místo".

Protagonismus Salary a Geoglifos: pouštní prostor rezervy tamarugal a salar pintados je zkušenost, která se vztahuje k velkým vzdálenostem, prohlídka nesmrtelnosti, pro prázdnotu, cesta poslední kůže, na okraji obzoru. Zvyšuje nás a zase nás jako jiné prostředí v situaci jedinečnosti a umístění na poslední konec, zažívání podmínky žít na nejvzdálenější kůži v posledním limitu, na hranici, kde tělo připojí k těmto dvěma oceánům.

K tomu musíme přidat archeologický pozemek, dědictví lidstva, který má velký vědecký zájem, který je dnes chráněn CONAF.

Odpovídají pre-hispánské projevy, které pocházejí z 9. století D. z C., jsou umístěny na svahu kopců 5 km od délky, ve kterém jsou identifikovány postavy geometrické formy, zoomorfní a antropomorfní velké velikosti, dosahující některé z nich délka 100 metrů, druhá největší z Jižní Ameriky.

2. Architektonická koncepce: Architektonickým rozhodnutím, které definuje projekt, je změna barvy s jeho prostředím a konstrukce vzdáleností. Jedná se o syntézu, s níž je navržena. Vzhledem k místnímu porozumění se práce nemohla objevit kvůli kontrastu, soutěžit s národním a pouštním památníkem v jakémkoli aspektu, neboť jeho rozsah, výraz a rozměr budou vždy minimalizovány jeho rozlehlostí, část by se měla udělat s ním, obrátit se poušť.

Půdorysný plán

Stavba se ponoří na 1, 5 m, což způsobí pocit pohřbení, přičemž materiál je odstraněn (costrónová sůl vytváří umělý kopec, který se mísí s krajinou, zaujme svou harmonii a texturu). Tímto způsobem je to obsaženo v poušti, která se stává částí, která nevytváří roli, ale místo toho maskuji ve své nesmírnosti.

Plán pro koupelny

3. Klimatická koncepce: Vzhledem k tomu, že bylo rozhodnuto o pouštním podnebí s tepelnými denními důležitými oscilacemi, jako starobylé architektury pre-hispánských národů, aby sem zabírali budovu tak, aby mohli využívat přírodních vlastností této oblasti aspekt tepelné setrvačnosti, kdy se teplo nahromaděné v průběhu dne osvobozuje v noci, což vytváří tepelnou stabilitu tak v den, jako v noci, přičemž využívá konstantní teplotu země.

5. Cesta prohlídky Geoglifos: Prohlídka Geoglifosu, sestává z délky asi kilometru a maximální šířky 3 metry. V rámci této prohlídky jsou 3 místa odpočinku postavena kapacitou pro 5 osob, kde navíc bude legenda, která jasně ukáže, že je dodržována.

5. Cesta prohlídky Geoglifos: Prohlídka Geoglifosu, sestává z délky asi kilometru a maximální šířky 3 metry. V rámci této prohlídky jsou 3 místa odpočinku postavena kapacitou pro 5 osob, kde navíc bude legenda, která jasně ukáže, že je dodržována.

6. Shed Control: Zabezpečit přístup k řízení sektoru a osob. Oblast pozornosti a ostražitosti, bydlení ranger národního parku, geoglifos řízeného přístupu sektor a pintados salar.

Průřez AA

Populární Příspěvky

Čtěte Více