Rozšíření americké školy v Haagu / Kraaijvanger

Anonim

Rozšíření americké školy v Haagu / Kraaijvanger

  • Architekti

    Kraaijvanger

  • Umístění

    Wassenaar, Nizozemí

  • Designový tým

    Kraaijvanger, Rotterdam

  • tým

    Hans Goverde, Annemie Bleuminková, Laurence Meulman, Patrick Keijzer, Nol van den Boer

  • Plocha

    3900, 0 m2

  • Projektový rok

    2013

  • Fotografie

    Ronald Tilleman

  • Výrobci

  • Partnerský architekt

    Hans Goverde

  • Projektový architekt

    Annemiek Bleumink

  • Struktura poradce

    ABT, Velp

  • Instalace poradců

    Deerns, Rijswijk

  • Krajinný architekt

    designstudio van ginneken, Leiden

  • Zahradník

    Gerrit Veenma

  • Dodavatel

    Blanksmagroep, Alphen a / d Rijn

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Jako farma s několika budovami se Americká škola v Haagu ve Wassenaaru rozšiřuje o rané dětství. Toto nastavení vyhovuje malému měřítku okolí. Stávající statek ze 16. století Ter Weer je obnoven a začleněn do nového komplexu, který je integrován do životního prostředí a krajiny. Škola má kapacitu pro 230 dětí od 0 do 6 let a zahrnuje školku, dvanáct učeben, posilovnu a víceúčelovou místnost. Vchod je navržen jako monumentální skleněné srdce mezi farmou a "stodolem".

Dialog mezi starým a novým

Dialog mezi těmito dvěma budovami je možné prožít jak uvnitř, tak i venku. Rozšíření je částečně prohloubeno, aby se památka příliš nepostihla. Materializace nové budovy se týká stodoly pomocí dřevěných konstrukcí, čepic a dřevěných dílů pro obklad stěn.

Program

Stodola obsahuje všechny učebny a knihovnu. Kvůli skloněnému svahu dostanou i nižší patra dostatek denního světla. Učebny se vyznačují vstupem přirozeného světla, použitím zdravých materiálů a přímým vztahem k okolní krajině. Na statku jsou administrativní funkce školy, obědová místnost pro 100 dětí, kuchyň, školka a umělecká škola.

Sportovní zařízení jsou umístěny v samostatné budově s tělocvičnou, převlékárnami, jídelnou / klubovnou místní hokejové asociace. Budova je navržena jako dva propojovací svazky se šikmými zelenými střechami, které odpovídají tvaru rozšíření a venkovskému charakteru okolí. Velké okno je umístěno v tělocvičně s výhledem na spojovací most do hlavní budovy a nabízí pohled ze školy a venku.

Půdorys

Zelené školky

Kolem školy je několik hřišť, které vyhovují různým věkovým skupinám. Jsou navrženy podle designového studia Van Ginneken se zelení, sedacími a výukovými prvky. Divoká zahrada je navržena a postavena místním zahradníkem Gerrit Veenma. Zastřešení, dřevěné ploty a šikmé svahy zajišťují přátelské oddělení různých čtverců. Na přilehlém parkovišti se nacházejí štěrkové dlaždice a řady stromů mezi parkovištěmi.

Celková integrace

Budova je plně integrována do životního prostředí a okolní krajiny. Návrh krajiny vychází z cílů školy. Zdravé prostředí, kde se hravě učí malé děti, proč je udržitelnost důležitá. Použitím vody a přírodních materiálů, které ukazují, jak je energie generována, se děti přirozeně dostanou do kontaktu s tímto tématem. Budova využívá sluneční energii, LED svítidla, skladování za studena a tepla, opětovné použití odpadních vod a kolébku na kolébku, jako je obložení Accoya.

Populární Příspěvky

Čtěte Více