Sportovní centrum Es Puig D'En Valls / MCEA Arquitectura

Anonim

Sportovní centrum Es Puig D'En Valls / MCEA Arquitectura

  • Architekti

    MCEA | Arquitectura

  • Umístění

    Santa Eulària des Riu, Baleáry, Španělsko

  • Architekt v poplatku

    MCEA | Arquitectura

  • Plocha

    2309, 38 m2

  • Rok projektu

    2017

  • Fotografie

    David Frutos

  • Výrobci

  • Struktura

    QL Ingeniería

  • Měření

    María José González Vicente

  • Ředitel projektu

    José María López Llaquet

  • Empresa Constructora

    TECOPSA

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt sportovního centra EsPuig d'en Valls byl koncipován ve dvou odlišných fázích; první z nich spočívala v pokrytí dvou stávajících venkovních dvorců; druhým byl návrh a provedení obvodu jeho obvodu.

Když jsme během realizace první fáze obdrželi stručnou informaci o návrhu skříně, bylo naším hlavním cílem dosáhnout prvku fúze mezi interiérem a jeho širším uspořádáním, abychom neztratili podstatu tohoto venkovního prostoru pro praxi sportu, který byl už několik let používán týmy z EsPuig d'en Valls.

Plán místa

Během realizace první fáze jsme skutečně zjistili intenzitu barevných odstínů, které slunce projevovalo na budovu od prvního světla (kvůli absenci překážek na východ) až do soumraku. Z tohoto důvodu se zavedení těchto prchavých tónů přirozeného světla do nově definovaného prostoru stalo základním prvkem projektu, který dává kontinuitě v čase sportovní podstatě stávajícího prostoru, který byl dříve zcela otevřený.

Přízemí

podstatu stávajícího prostoru, který byl dříve zcela otevřený. K definování tohoto vztahu trvalých změn mezi interiérem a exteriérem jsme pracovali se šesti povrchy budovy: její země, která zavádí modrou barvu, tak zřejmou v Baleárské krajině; jeho strop, z vlnitého hliníku, s reflexní kapacitou, která zajišťuje spojení všech prvků ve vývoji; a čtyři stěny se uskutečnily kombinací stěn slepé stěny a mřížovými stěnami 24 cm exponované bílé cihly s dostatečnou propustností umožňující překrytí složení dvou protilehlých fasád a zavedení barev prostředí jako součásti složení každý z těchto.

Not not τηototky notky τη not not notot not τηky notky notky notot τηky notot τη not

Na západní fasádě jsou mřížkové panely zarovnány podle vodorovné čáry označené proudem, který probíhá podél budovy; východní průčelí rozbíjí tuto linearitu, aby umožnila odraz přerušovaných linií horského horizontu; jižní fasáda, která zajišťuje hlavní přístup, obsahuje mřížkovou tkaninu v nepřetržitém stavu se měnícími barvami a jako taková představuje nejreprezentativnější prvek celého pozemku. Materiál vybraný pro mříž (bílá otevřená cihla), stejně jako poskytující výrazné nuance barvy podle polohy slunce, od okruhu v určitých hodinách dne až po čistou bílou, dovoluje zahrnutí stěny o tloušťce 24 cm, která výrazně zabraňuje vstupu vody do skříně i za nepříznivých povětrnostních podmínek .

Díky výsledku hledání blízkého vztahu mezi interiérem a exteriérem je budova schopna plně využívat převládajících klimatických podmínek, aby dosáhla systému větrání a přirozeného osvětlení a která vede k úrovni spotřeby energie téměř nulové .

Populární Příspěvky

Čtěte Více