Ekya raných let Kanakapura Road / CollectiveProject

Anonim

Ekya raných let Kanakapura Road / CollectiveProject

  • Architekti

    CollectiveProject

  • Umístění

    Kanakapura Road, Bengaluru, Karnataka, Indie

  • Designový tým

    Cyrus Patell, Eliza Higginsová, Ajantha S., Grégoire Rossignolová

  • Plocha

    25000, 0 ft2

  • Projektový rok

    2014

  • Fotografie

    Tina Nandi Stephens

Textový popis poskytnutý architekty. Ekya Early Years: Kanakapura Road přejímá opuštěnou hodinářskou továrnu a zarostlý dvoupatrový pozemek do svěžího, barevného a ponořujícího prostředí pro učení. Navržen jako exkluzivní předškolní zařízení pro prostředí Montessori a Kindergarten, nový design vyniká krásou staré průmyslové budovy, čímž obnovuje stávající prostředí jako prostor pro prostorné, přirozeně větrané a plné sluneční hodiny.

Hlavním cílem tohoto projektu bylo poskytnout neustálou interakci mezi studenty a přírodou; designový požadavek Montessoriho stručný a stále vzácnější zkušenost v rychle se rozvíjejícím městě. K dosažení tohoto cíle jsou hranice rozmazané uvnitř i venku s třemi 13 učebními prostředími (učebnami), které jsou přístupné z krytého chodníku, který obepíná hustě zasazený centrální nádvoří "Jungle". V nádvoří jsou vytvořeny čtyři řízené přístupové body k vnějšímu rekreačnímu a učebnímu prostředí. Vybavení včetně venkovní umělecké místnosti, amfiteátru, dětského hřiště, pískoviště a jednotlivých třídních zahrad vyzařuje okolní stávající budovu a umožňuje snadný přístup, dohled a údržbu.

První půdorys

Strategické a konzistentní využívání barvy vytváří stimulační a hravou identitu školního areálu a působí jako vizuální pojivová tkáň v každodenní praxi dětí. Měkký gradient barevných žaluzie zvýrazní krytou kancelář a vchody studentů. Tento gradient pak mění četnost kolem chodníku centrálního nádvoří a poskytuje jeden barevný kód pro každý pokoj. Stejné identifikační barvy pokračují uvnitř každé učebny, aby se vyzdvihovaly zvláštní knihovní výklenky a primární učební plochy.

Stavební poznámky:

Tento projekt je první samostatnou školou Montessori pro značku Ekya Early Years a prototyp pro budoucí lokality. Program zahrnuje kompletní sadu kancelář / recepce, 13 učebních prostředí, uměleckou místnost, AV místnost, flexibilní společné prostory a venkovní rekreační / učební prostory. Jedním z hlavních úkolů tohoto projektu byla stabilizace stávající budovy, která byla ve velkém havarijním stavu, takže byla vhodná pro školu. Vzhledem k nákladům a významným konstrukčním omezením zůstala existující stavební rám a schránka nedotčená, i když byly uděleny výjimky pro vytvoření dalších vazeb mezi vnitřními a vnějšími prostory a zvýraznění hlavních vchodů. V rámci tohoto předem definovaného rámce se hravé architektonické intervence vyskytují v dětském měřítku, vytvářejí čtecí zákoutí mezi učebnami, formálními / improvizovanými místy k sezení a vyřezávaným terénem.

Populární Příspěvky

Čtěte Více