DR Residence / su11 architektura + design

Anonim

DR Residence / su11 architektura + design

S laskavým svolením

  • Architekti

    su11 architektura + design

  • Umístění

    Darien, Spojené státy

  • Architekt v poplatku

    Erich Schoenenberger + Ferda Kolatan

  • Projektový rok

    2013

  • Stavební firma

    Prutting & Company

  • Projektový manažer

    Hart Marlow

  • Klient

    Dreiss / Ropp

  • Více specifikací Méně specifikací

S laskavým svolením

Textový popis poskytnutý architekty. Tento rodinný dům je novou stavbou, která se musela řídit plánem ve tvaru písmene L a celkovým obvodem budovy staršího domu. Navíc k těmto vnějším omezením vedly tři hlavní součásti koncepční náměty projektu: Kontext (geografické / historické), specifické zacházení s obvodem budovy a prostorově-programová kontinuita. V kombinaci se tyto tři aspekty zaměřily na vytvoření jedinečného domu s odvážným soudobým výrazem, aniž by se jeho prostředí zdáli příliš cizí.

Půdorys

Vzali jsme svou počáteční inspiraci ze stodoly, oblíbeného typu budovy v Connecticutu. Zajímali jsme se především o dvě charakteristiky tohoto typu. Nejprve jsme chtěli projekt zakotvit v historickém a geografickém kontextu. Za druhé nás zaujali abstraktní vlastnosti těchto přesvědčivých objektů. Jejich specifické zacházení s objemem, otvory a celkovou geometrií nás zajímalo jako nástroje k odcizení konvenčních myšlenek obytného bydlení.

S laskavým svolením

Začali jsme změnou původního objemu ve tvaru písmene L pomocí vyřezávacích manévrů v reakci na funkční a programové prvky. Například částečné vychýlení druhého patra má za následek prohloubení fasády a tím i lepší zastínění / tepelný výkon ložnic. Umožňuje také řezání zadních překryvů střechy, čímž se zvýší objemový charakter konstrukce a současně je chráněn vnější obvod. Jiné řezby odrážejí programové a cirkulační podmínky interiéru a vytvářejí záměrné deformace obálky, které hrají s našimi koncepty perspektivy a hloubky pole.

Sekce

V interiéru úhlová hra na fasádě vytváří silné stěny pro programové využití a prostorovou kontinuitu. Požadavek klienta na otevřenost, maximalizaci názorů a světla je splněn bez obětování funkčnosti nebo použitelnosti. Geometrickým otočným bodem tvaru L se stává prostorná schodišťová / vstupní plocha s dvojitou výškou, kolem níž se organizují volně a bez přísných vymezení činnosti, jako je vaření, stolování, hra, relaxace, zábavné atd.

S laskavým svolením

Populární Příspěvky

Čtěte Více