Prevence katastrof a vzdělávací centrum / iniciativy návrhu

Anonim

Prevence katastrof a vzdělávací centrum / iniciativy návrhu

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Záměrem designových iniciativ v soutěži Istanbul Prevence katastrof a vzdělávací centrum v Istanbulu je uspořádání veselého, integrálního prostoru, kde se člověk vyrovná s přírodou. Vedle animovaných forem manipulovali s hnutím tak, aby vyvolali výrobu nových městských příležitostí. Více obrázků a popis architektů po přestávce.

Náš návrh propojuje dvě hlavní oblasti prevence - vzdělávání a záchranu po záchraně (úkryt). V oblasti Prevence a vzdělávání návštěvníci nejdříve pozorují, pozorují a zkoumají jevy v Planetáriu, 4D Video místnosti a Výstavní plošině seskupené kolem Lobby a poté se osobně účastní, prožívají a testují jevy v simulačním křídle budovy.

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Naše studie o hustotě chodců ukazuje hlavní přístup pěší z jihu (podél nábřeží Ayamama Creek, Istanbul World Trade Center, CNR Expo Center a WoW Hotel), východ (metro Yenibosna a budoucí mešita) a sever (Kültür University and Airport Obchodní dům). Nová budova se vydává z plánované mešity a poskytuje otevřené sběrné náměstí v okolí mešity.

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Budova je pokryta zelenou střechou. Dvě dlouhé, ale nízkopodlažní uměle vytvořené tekoucí kopce simulací a parkovací křídla se proplouvají a splynou nad halem a otevírají pohledy na Marmarské moře. Dvě eskalátory přivádějí návštěvníky ze střechy do haly a jízdenek.

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Přístup z auta je z méně zatížené severní ulice a vede k parkovacímu křídlu (2, 5m čistá výška), která je ústupem z této ulice a je připojena k hale. Podél ulice a před parkovací garáží se nachází autobusová linka, která je vhodná pro 3-4 školní a turistické autobusy. Simulační úseky (3m čistá výška) tvoří další křídlo na úrovni země připojené k hale. Mezi parkovací garáží a simulačními částmi je vnitřní dvorek - park - náměstí spojené s halem. Vstupní místnost - planetárium - 4D video místnost - konferenční místnost - knihovna (všechny vyžadují vyšší stropy) jsou umístěny v centrálním prostoru (8m čisté výšce) přímo přístupné z úrovně země a ze všech ostatních křídel. Administrativní křídlo (3m čistá výška) je jediné ve 2. patře s přirozeným světlem a řízený přístup pouze pro zaměstnance. Administrativní křídlové konzoly nad / ohýbá vstupní náměstí. Je to mezi přístupem a ventem, který hraje roli úkrytu v době katastrofy: skládaný krajinný nábytek na pikniku (lavičky, stoly a sázecí stroje) má hybridní, vícenásobné funkce a přeměňuje se na nábytek (postele a stoly ).

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Exteriér plášťového materiálu oxidované mědi je inspirován jménem a historií domovské čtvrti Bakırköy (měděná vesnice). Tradiční dlažební kámen "kaldirim" pro chodníky a trávníky / sedací plochy jsou mezi nimi navrženy na plážích.

S laskavým svolením návrhových iniciativ

Architekti: Designové iniciativy Místo: Istanbul, Turecko Tým: Vlado Valkof - architekt; Malgorzata Blasik, Minko Marinov, Anne Valkof, - designéři; Peter Kochevski, Viki Raytcheva - vykreslování Typ: kultura Datum: září, 2011 Stav: soutěž Klient: ThyssenKrupp Výtah Plocha: 9 450 m².

Populární Příspěvky

Čtěte Více