Cumquat Tree House / Christopher Megowan Design

Anonim

Cumquat Tree House / Christopher Megowan Design

  • Architekti

    Christopher Megowan Design

  • Umístění

    Caulfield, Austrálie

  • Strukturální inženýr

    Jim Mitrevski

  • Plocha

    240, 0 m2

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    Nils Koenning

Textový popis poskytnutý architekty. Při této rekonstrukci do domu Art Deco v listnatém předměstí Melbourne v Caulfieldu byly interiéry stávajícího domu znovu uspořádány tak, aby vytvořily novou centrální páteř, která vyvrcholí tím, že vytvoří pohled na existující a plodný kumquat strom v zadní části nemovitosti.

S laskavým svolením Christophera Megowana

Klíčem k úspěchu tohoto návrhu bylo vytvoření dvou venkovních místností, které obklopují obytné a jídelní prostory domova. Na východní straně je "deck" vybudovaná tak, aby nejen umožnila severní světlo do zadní prodloužení, ale také přeměnila na venkovní kino prostřednictvím chytré integrace oboustranného projektoru do okenního otvoru interního domácího kina. Na západě se k obytným prostorům připojuje druhá a větší venkovská "místnost" přes velkou bifoldovou dveře a oboustranný vnitřní / venkovní krb.

Půdorys

Podstatná leštěná betonová ocelová lavička ukotví kuchyň k obytným prostorům a slouží jako přechodový bod mezi oběma venkovními prostory. Hra na prostorových rozhraních pokračuje mezi kuchyňkou a zadní komorou komorníka se zasouvatelným skleněným splashbackem poskytujícím efektivní prostředky pro promítání obslužné oblasti.

S laskavým svolením Christophera Megowana

Těžba lanovky na ostrově je vyvážená zvýšenými stropy a kontinuálními okenními okny na sever, východ a západ, které umožňují dostatek severního světla hluboko do obytných prostor po celý den. Další funkce zahrnují velké kapsy posuvníky v celém domě, které umožňují obydlí být zoned pro jak flexibilitu použití a vytápění a chlazení.

S laskavým svolením Christophera Megowana

Art Deco vliv původního domu se odkazuje na "ozubenou" cihlovou příjezdovou cestu a dlažbu, s oranžovou barvou dřevěných akcentů spojených s původními terakotovými a cihlými akcenty uvnitř i venku.

S laskavým svolením Christophera Megowana

Barva nákladově efektivního a přitom výrazného obložení plechu na zadní straně je uváděna v odkapávání a výpalu původního domu vpředu. Tyto odkazy na paletu umožňují dialog mezi starými a novými a nakonec umožňují renovace v původním uspořádání v současném, ale komplementárním způsobu.

Populární Příspěvky

Čtěte Více