Prodej kontejnerů Kancelář / Ateliér XÜK

Anonim

Prodej kontejnerů Kancelář / Ateliér XÜK

  • Architekti

    Atelier XÜK

  • Umístění

    Qingpu, Šanghaj, Čína

  • Designový tým

    Liukenan Zhangxu Lujun Sunwenliang Chenxiao Lizheyuan Liang Wangqian

  • Plocha

    260, 0 m2

Textový popis poskytnutý architekty. Projekt se nachází v okrese Qingpu v Šanghaji. Jedná se o dočasný prodejní kancelář pro komerčně dostupný komplex na západ od něj.

Sekce

Místo projektu je také dočasné: nachází se mezi 2 řádky, jedna je linka na silnici a druhá je linka pro spuštění budovy. Šířka je 10 metrů a táhne se po severním a jižním směru. Po dokončení celého vývoje bude místo odebráno zelenou. Život prodejní kanceláře však skončí ještě předtím, než začne komerční komplex na východní straně, bude již proveden výkopem suterénu. V důsledku toho bude prodejní kancelář používána pouze asi jeden rok.

Klient se rozhodl přijmout systém konstrukce kontejnerů jako hlavní stavební systém v rámci této konkrétní situace. Přijetí tohoto systému zaručí rychlost a efektivitu. Jednoduchost a přímočarost jejího architektonického výrazu bude také odpovídat identifikaci vývoje.

Omezený rozpočet projektu nás donutil zaměřit se na jednu velmi praktickou otázku na začátku návrhu: jak uzavřít maximální stavební plochu (nebo objem) s minimálním využitím kontejnerů. Odpověď na tuto základní otázku vede k základní metodě offset-piling. Přijímali jsme metodu ofset-piling, která ukládá počet kontejnerů a vytváří maximalizovaný prostor pro atriový prostor pro umístění modelu webu a obchodní oblasti. Atrium je dvoupodlažní a směřuje na jih jako hlavní vchod, je symetrické. Jednoduché a silné uspořádání prostoru je výsledkem racionálního návrhu. Tektonická stavba je jasně vyjádřena jak pro vnější, tak i pro vnější prostor.

Metoda posunování v atriu dává prostoru atria prostorové rozhraní s kladným záporným prostorovým rozsahem: pozitivní rozhraní pro stěny, negativní rozhraní pro otvory. Během dne poskytují negativní rozhraní, stejně jako pro otvory, atriovému prostoru světlo a pohledy; v noci, s našimi přizpůsobenými podložkami na flokrementy na stěnách, jsou osvětlené pozitivní rozhraní, co se týče stěn, a světelné prostory poskytují světlo a silnou prezentaci významnosti. Stěny a otvory, pozitivní a negativní rozhraní vyměňují své role v různých časech dne, zatímco struktura prostoru je integrována.

Na severu budovy je umístěn program domu: pokladna, toaleta, šatna, administrativa a tak dále. Tyto programy jsou dobře organizovány a navrženy ve 2 patrech efektivně.

Půdorys

Mezi atriem a zákulisním programem jsme navrhli sochařské schodiště. Z hlediska své geometrie je to jemná rovnováha symetrie a asymetrie. Z hlediska cirkulace a vizuální zkušenosti se používá jako přechod mezi přední a zadní plochou.

Zavedli jsme další prvek, jednotnou jednostrannou šikmou střechu, která pokryla celou budovu. Přidání tohoto prvku je logickým výsledkem několika úvah: pokud jde o architektonický výraz, chceme, aby byla budova spíše jako "dům", místo jen hromady kontejnerů; Pokud jde o tektoniku, dáváme přednost dalšímu sjednocenému prvku, který se spojí s betonovým základem budovy, pokud jde o konstrukci, metoda posunu stohu vyžaduje dodatečné pokrytí, aby vytvořila celkový obvod, pokud jde o fyzickou výkonnost prostor, který je definován původní střechou kontejneru a přídavná střecha je ideální pro umístění izolační vrstvy, což zaručuje komfort vnitřního prostoru.

Je třeba vzít v úvahu i problematiku drenáže. V našem projektu považujeme drenážní potrubí za jeden důležitý tektonický prvek, místo pouhé části infrastruktury. Trubka je rozdělena na čtyři části, z nichž každá má správnou délku, kterou lze snadno přepravit středními nákladními vozidly. Tyto potrubí jsou upevněny na hlavní výšce budovy a vytvářejí hravou "stopu vody", která je nezávislá na tuhé vodní krajině na severu budovy a sjednocuje design krajiny s architektonickým designem.

Populární Příspěvky

Čtěte Více