Komplexní škola v Bobigny / Mikou Design Studio

Anonim

Komplexní škola v Bobigny / Mikou Design Studio

  • Architekti

    Mikou Studio

  • Umístění

    Bobigny, Francie

  • Plocha

    5000, 0 m2

  • Projektový rok

    2012

  • Fotografie

    Florian Kleinfenn

Textový popis poskytnutý architekty. Škola ve městě Bobigny se nachází ve strategickém městském prostředí, ohraničeném třemi velkými ulicemi a na pěší zóně na severu. Je uprostřed městského komplexu, který tvoří převážně bydlení, v blízkosti radnice. Proto je tato nová škola vizuálně pozoruhodnou výbavou, viditelnou jejími fasádami a střechou, která je základním prvkem projektu, na němž čelí otvory sousedních obytných domů. Navrhli jsme, aby toto vybavení - což je znakem obnovy centra města - bylo silná architektonická památka ve svém okolí, která je jak příjemná, tak i ochranná, otočená dovnitř směrem k vnitřním dvorům, aby se zajistilo soukromí dětí.

Poloha budovy se propůjčila na třípodlažní masu na severu a východě, která se postupně snižuje ve směru na jih, aby umožnila maximálně slunce do školních hřišť.

Proto v ulici pro chodce představuje náš dvoupodlažní fasádní nástěnný objekt oživený náhodnou řadou otvorů střídajících se s panely z masivního dřeva různých barev. Tato velká mozaika-fasáda obsahuje vstup do mateřských a základních škol a veřejný vstup do dětských a primárních rekreačních center, herní knihovny a společných prostor. Proto celková podoba schématu je spirála s třípodlažní čelní částí na severu, která je určena k tomu, aby vycházela z ústavní funkce zařízení na chodníku pro chodce a vstupní esplanade s postupným osvětlením konstruované hmoty z druhého horního patra směrem dolů k zemi podlaha na východě a na západě, což umožňuje maximálně sluneční světlo do učeben a školních hřišť. Tato konfigurace nám umožňuje navrhnout velmi snadno identifikovatelnou budovu, která je jak jednotná, tak i ochranná, která zapadá těsně do jejího městského prostředí a sleduje rozložení tří ulic, které ji uzavírají, s variací hromadění, která vytváří hru transparentnosti a vizuální protipoložky na jihu a jihozápadě. Pohled shora je budova vnímána jako posloupnost zasazených teras na severu a východě, které se otevírají a zabírají kolem prázdnin dětského hřiště v přízemí a základního školního hřiště na terase na prvním patře, chráněné zasazeným oplocením. Pro toto nové zařízení jsme zvolili viditelně odolný materiál složený z dřevěných panelů různých barev uspořádaných náhodným mozaikovým vzorem.

Vnější fasády se skládají z přírodních dřevěných panelů, které se střídají s dřevěnými okenními panely na vodorovném roštu.

Plán

Populární Příspěvky

Čtěte Více