Kaple architektů St.Lawrence / Avanto, Ville Hara a Anu Puustinen

Anonim

Kaple architektů St.Lawrence / Avanto, Ville Hara a Anu Puustinen

  • Architekti

    Architekti Avanto, Ville Hara a Anu Puustinen

  • Umístění

    Vantaa, Finsko

  • Plocha

    1879, 0 m2

  • Projektový rok

    2010

  • Fotografie

    Kuvio, Minna Hopia, Tuomas Uusheimo

Textový popis poskytnutý architekty. Vánoční farnost Vantaa uspořádala otevřenou architektonickou soutěž na jaře roku 2003 na návrh nové kaple v blízkosti historického kostela sv. Vavřince. Oblast byla klasifikována jako národní kulturní prostředí. Vítězný vstup z 194 návrhů byl "Polku" ("Path") od Avanto Architects.

detailní výšku

Starý kamenný kostel s zvonicí zůstává dominantními prvky krajiny. Nová kaple spojuje různé aspekty oblasti bez toho, aby se zdůraznila. Kaple je spojena s hřbitovem a původní stavby s vlastními hranicemi a územími jsou nedotčeny. Vykresluje severní hranici hřbitova a skryje služební dvůr za zády. Kaple byla rozdělena na menší části, aby se přizpůsobila rozsahu okolí. Stohované kamenné zdi hřbitova jsou v návrhu vykresleny - série tří kaplí různých velikostí jsou v hlubokých stěnách zdobena ortogonálními zdi. Nová zvonice v rohu kaple dokončuje kompozici a vede oko do nebe.

Budova využívá podobné materiály jako staré stavby v oblasti. Hmotnost pevných zdí zdících stěn vyrovnává změny teploty a vlhkosti. Lehce omítnuté a bílé stěny jsou jasným, klidným pozadím pro události, které se odehrávají v prostorách kaplí. Kromě zdí budovy má ocelovou konstrukci. Oddělovací stěny jsou in-situ litý bílý beton a střecha je patinované mědi, stejně jako střecha kostela. Patina na všech měděných plochách kaple byla přidána ručně.

Stropy a zasklené stěny směrem k hřbitovu v kapli jsou pokryty patinovanou měděnou sítí; funguje jako obrazovka mezi vnějším prostorem a prostory kaple. Síť také snižuje tepelné zátěže ze slunečního svitu. Nízké kamenné zdi lemující malé zahrady a nádvoří používají kamenný kámen vytažený z místa. Podlahy veřejných prostor jsou z břidlice.

Cíl pro život kaple je dvě stě let. Hlavní konstrukce potvrdí trvanlivost a přírodní materiály budou důstojně stárnout. Simulace délky života byla použita jako pomocník pro návrh. Důležitým faktorem při výběru materiálů byla lokalita kromě dlouhověkosti; a budování na místě a důraz na řemeslo byly odlišnými rysy celého projektu. Tyto způsoby práce rozdělují budovu v okolí a zobrazují stopy řemesla.

Populární Příspěvky

Čtěte Více