Centrum Biznesu / PORT

Anonim

Centrum Biznesu / PORT

  • Architekti

    PŘÍSTAV

  • Umístění

    Opole, Polsko

  • Architekt v poplatku

    Józef Franczok, Marcin Kolanus

  • Designový tým

    Józef Franczok, Marcin Kolanus, Artur Nitrbitt, Anna Janota

  • Plocha

    1225, 0 m²

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    S.Zajączkowski

  • Klient

    Fundacja Rozwoju Śląska nebo Wspierania Inicjatyw Lokalnych

  • Hlavní dodavatel

    Adamietz

  • Konstrukce betonu

    Baumar

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Nejcennější nápady jsou vytvořeny ne v kanceláři, ale daleko od něj. Potřebují inspiraci, vzduch a náhodu. Cílem projektu bylo vytvořit přátelský prostor. Dobrá kvalita pracovního prostoru je jedním z faktorů, které způsobují, že život je dobře vynaložený. Pokud budeme šťastní v práci, pak budou efekty lepší a užitečnější pro všechny. Nechceme užívat termín "volný čas" jako ten čas po práci, protože nesouhlasíme s tím, že čas strávený v práci je ten, který nemá svobodu. Všichni bychom měli pracovat s uspokojením a potěšením z toho, co děláme.

Proces:

K dalším faktorům, které ovlivnily projekt, patří různé úrovně až 4 m, těžká trafiická komunikace, parkoviště největšího nákupního centra ve městě, cementárna na další pozemek a velmi přísné požadavky na funkci.

Umístění na terénu a tvar budovy odpovídá. Budova Bussines Center se nachází kolmo na ulici Wrocławska a vytváří akustickou bariéru. Otevírá se vizuálně na vnitřní, vyvýšené zahradě korunované stromy ze západu a do centra města z východu. Tímto způsobem bylo slunce z jižní strany, nepříznivé pro kancelářskou funkci, omezeno a tvar oken, vyříznutých ze severu získává více přirozeného, ​​rozptýleného světla. Je také energeticky účinnější.

Plán místa

Bělost fasády zvýrazňuje světlo a stíny v oknech výklenků. Při pohybu slunce je možné pozorovat, aby zmizely nebo aby se ostřely.

Schopnost rozšířit budovu byla jednou z požadavků inwestorů, co by bylo možné dosáhnout přidáním. V tomto případě oba podobná místa vytvoří vnitřní nádvoří.

Budova:

Podlaží 1 - vstupní hala. Storey 2 - konferenční centrum. Storeys 3 i 4 - obchodní centrum, kancelářské prostory. Umístění sálu umožňuje využití topografie pro snadný a pohodlný vstup. Otevřený prostor nad halou, dosahující 3 podlaží výšky, spojuje různé funkce na každé úrovni. Zavěšení nad úrovní terénu kombinace prázdných a pevných vytváří atmosféru vchodu, zavádí světlo a vzduch, postaví hodnost místa.

Konferenční úroveň je tvořena prostorným foyerem se třemi místnostmi různých velikostí. Jeden pro více než 50 osob a dva menší. Foyer se otevírá a dává příležitost vstoupit do zahrady zábavou.

Diagram

Úrovně kanceláří kromě běžných pokojů mají mimořádné funkce, jako jsou zasedací místnosti, poradenské prostory a rekreační oblasti na západní straně. Mohou být použity pro setkání, odpočinek a krátké neformální setkání. Rekreační služby, zasedací místnosti se otevírají do zahrady nad stromy. Kanceláře jsou umístěny s výhledem na město. Velké okna jsou tam, aby umožnily světlo, vzduch a zvětšili prostor opticky.

Interiér:

Budova byla funkčně rozdělena na dvě strany - formální s pracovišti a méně formální, více pro tvůrčí akce. Relaxovat a znovu získat sílu. Tyto funkce jsou umístěny ze strany zahrady, vše pro optimalizaci pracovní doby a zvýšení efektivity.

Interiér kombinuje přesné a přesné bílé stěny s tvrdostí betonu. Umožňuje znát a pochopit strukturu budovy. Vytváří také dvě zóny - pracovní a technické. V rekreačních částech, jasné barvy, jako je žlutá a oranžová, přinášejí živé a energii do interiéru. Podívá se na zahradu a dokončí složení. Budova není přetížena barvami podle účelu. Je třeba vyhnout se kakofonii barev a ozdob. K mnoha faktorům není práce pohodlná. Naším cílem bylo vytvořit budovu, která by nebyla dalším vizuálním hlukem pro uživatele, což je velmi časté v městských oblastech.

Terén:

Zahrada dvou různých postav, zvednutá nad první úrovní, je doplněním foyer části konference. Tato nadmořská výška vytváří izolaci z rušné ulice. Zahrada je tvarována podobně jako vnitřní. Najdeme tam prostory, které mohou inspirovat, formální, divoké a pro rekreaci. Existují stromy, ovocné keře a vysoké trávy, které přinášejí do přírody více přirozeného obohacení a vytvářejí uživatelsky přívětivý prostor. V tomto případě je to také nárazník mezi budovou a silnicí.

Populární Příspěvky

Čtěte Více