Centro de Artes do Carnaval / José Neves

Anonim

Centro de Artes do Carnaval / José Neves

S laskavým svolením José Neves

José Neves recenlty získal první cenu v soutěži o projekt Centro de Artes do Carnaval ve městě Torres Vedras, Portugalsko. Porota poznamenala, že návrh organizuje prostory pro veřejnou potřebu optimálním způsobem, což umožňuje cestě návštěvníka, která je logická, organizovaná a následná. Návrh navrhuje, aby budova jako sjednocující nápad pro lokalitu vycházela z rovnováhy mezi specifikací soutěže a charakteristikami lokality, inovativním přístupem k budově Slaughter House, příslušnou interpretací stávajícího městského jazyka a následnou formulací architektonického jazyka který obnovuje stránku. Více obrázků a popis architektů po přestávce.

Hotel Centro de Artes do Carnaval se nachází v blízkosti jednoho z nejdůležitějších přístupů do města Torres Vedras, v docházkové vzdálenosti od historického centra, a vyznačuje se dvěma jedinečnými prvky: na jedné straně starý Slaughter House, předtím, než byla uzavřena, byla zaměřením městského života v malé roztříštěné čtvrti, která jej obklopovala a stále drží svůj status ikony; na druhé straně kráter starého opuštěného lomu. Tento kráter se skládá z velké plošiny, která je momentálně nepřístupná, a útesu, jehož rozměr a materiál - kámen - dává tomuto prostoru senný dojem.

S laskavým svolením José Neves

Je rehabilitována hlavní budova starého Slaughter House, kde jsou strukturovány prostory uměleckých center přímo spojených s vnějším prostorem - atrium, hlediště, dokumentační centrum a dočasná výstavní síň. Nové tělo, visící nad touto budovou a vertikálně spojené s ním z původního ambulantního prostoru, hostí stálou expozici, která s řadou pohledů na vnější svět a město se rozšiřuje na vnější prostor definovaný lomem.

S laskavým svolením José Neves

Tělo, které obsahuje zbývající muzejní sbírku, je prodlouženo, dokud nedosáhne útesů pomocí kamenného povrchu, který vypadá, že vychází ze skály. Tento povrch, jehož vznik tvaru - elipsa - vyplývá z geometrie navrhované kráterem, tvoří společně s útesy hranice náměstí nad stávající platformou. Krytá terasa muzejního baru a souvislá fasáda tvořená uměleckými dílnami jsou ústředním bodem pro oživení tohoto nového veřejného náměstí, které je pod záminkou Centro de Artes do Carnaval nabízeno malému sousedství a městu.

Architekt: José Neves Místo: Torres Vedras, Portugalsko Spolupracovníci: Rui Sousa Pinto, André Matos, Fernando Freire, Sara Brandão, Vitor Quaresma Krajina architekt: Victor Beiramar Diniz (JLCG) SM & LM; Podpora přírodních děl : Câmara Municipal de Torres Vedras Datum: 2011

Populární Příspěvky

Čtěte Více