Cap Gemini Campus / Cie

Anonim

Cap Gemini Campus / Cie

  • Architekti

    Frits Van Dongen, architekt Cie / Ed Veenendaal, Veenendaal Bocanet & Partners

  • Umístění

    Utrecht, Nizozemsko

  • Projektový tým

    R. Ten Bras, P. Koschuch, P. Campos da Costa, B. Bocanet, H. Hrabak, M. Prokop, G. Trevetin

  • Strukturální inženýr

    IMD ingenieursburo Mlonbroek bv

  • Dodavatel

    Nelissen van Egteren

  • Rozpočet

    68 000 000 EUR (106, 5 milionu USD)

  • Plocha

    75000, 0 m2

  • Projektový rok

    2003

Textový popis poskytnutý architekty. Nová kancelář společnosti Cap Gemini Ernst & Young byla nedávno realizována v nové kanceláři v Utrechtu Papendorp, na západní straně kanálu Amsterdam-Rýn. Vrcholem je majestátní Plaza, centrální hala, která tvoří spojení mezi pěti samostatnými budovami. Konkávní stropy a zvětralé sloupy umožňují náměstí prostorový obraz katedrály. Na horní části tohoto centrálního náměstí byl přeložen zvlněný park, který spojil stávající obrysy bezprostředního okolí.

Tato nová krajina, která zahrnuje také parkoviště, má prostorné terasy, které umožňují individuální vchody do kanceláří a parkoviště. Další výřezy do krajiny poskytují náměstí s denním světlem a výhledem. Výsledkem je vytvoření centrálního prostoru na původní úrovni poldru, kolem které se nacházejí všechny budovy.

Hlavní budova je největší a nejdůležitější budovou v areálu. Skládá se z podstavce obsahujícího restauraci společnosti a dvě kancelářské věže výše. Zvláštní prostory v těchto budovách jsou zdůrazněny velkými skleněnými plochami ve vnější fasádě. Z horního patra terasovité restaurace obrovské skleněné fasády nabízejí panoramatický výhled na novou krajinu a kanál Amsterdam-Rýn.

Konferenční centrum zaujímá v rámci svého areálu zvláštní pozici díky programu, který zahrnuje foyer, hlediště, devět konferenčních sálů, zasedacích místností a kanceláří. Horizontálně uspořádaný řetězec funkcí vytváří celkovou budovu s každou jednotlivou funkcí charakterizovanou jemnými variacemi materiálů na fasádách.

Zbývající tři kancelářské budovy komplexu, Severní, Střední a Jižní, jsou navrženy výhradně v zedninách. Tyto stavby dluží svou sochařskou podobu ke kombinaci různých hloubek kanceláří v jedné a téže budově.

Dalším klíčovým výchozím bodem pro návrh komplexu byla udržitelnost díky flexibilitě: budovu lze v budoucnu pronajmout odděleně několika uživatelům bez nutnosti úprav.

Populární Příspěvky

Čtěte Více