Výstavba Bellevue Terrace / Philip Stejskal Architektura

Anonim

Výstavba Bellevue Terrace / Philip Stejskal Architektura

  • Architekti

    Philip Stejskal Architektura

  • Umístění

    Fremantle, Austrálie

  • Projektový rok

    2014

  • Fotografie

    Bo Wong

Textový popis poskytnutý architekty. Náš projekt zahrnuje úpravy a doplnění stávajícího duplexu z roku 1890 odpojeného od zahrady o rozdílu 1, 5 m a nepohodlně umístěné koupelny. Cílem bylo vytvořit nový vztah s vnějším prostorem a nahradit existující palubu a pergolu flexibilním prostorem, který nebyl ani zcela vnitřní ani vnější.

Naší odpovědí bylo choreografie rodiny podmínek, které svým klientům nabízejí různé stupně "blízkosti" k vnějšímu prostředí, což jim umožňuje vyvíjet vysokou míru volby ve způsobu interakce s jejich prostředím.

Sekce

Prostorně lze náš projekt volně objednat do následujících oblastí:
venkovní jídelna, úzká koupelna a cesta mezi.

Jak bylo uvedeno, ani prostor není zcela interiér ani exteriér. V závislosti na uspořádání uzávěrů, posuvných panelů a skládacích stěn se mezery pohybují mezi těmito definicemi a navzájem.

Půdorys

Tyto ovládatelné povrchy umožňují majitelům přizpůsobit své prostředí a těšit se z prostorové flexibility, díky čemuž se skromné ​​prostory cítí větší a uspokojují různé formy bydlení.

Schopnost (a požadavek) majitelů komunikovat s jejich úkrytem je pro projekt zásadní. Pracovali jsme s našimi klienty, abychom prozkoumali interaktivní formu bydlení, která jim umožňuje řídit různé úrovně soukromí, interiéru, tepelného pohodlí, funkčnosti apod. V reakci na klimatické, sociální nebo jiné podmínky.

Nadmořská výška

Každá nová konfigurace nabízí čerstvý nuanec s možností, že přidání může nadále nabízet překvapení vedle známých rytmů, které jsou přijímány v reakci na opakující se roční období a časové období.

Průchod mezi domem a zahradou je vytažen a dělán nejasný. Bývalý schod schodů je nahrazen řadou teras v cihelně a dřevěném dřevě, které vdechují mezi venkovní jídelnou a novou koupelnou. Majitelům jsou poskytnuty různé možnosti, jak se vydat na cestu, sedět na okrajích plošin a schodů

.

zvolit jejich stav blízkosti venku - nebo uvnitř.

Projekt získal cenu Národní australský institut architektů za rok 2014 za rezidenční architekturu.

Populární Příspěvky

Čtěte Více