Pláž Ave / Schulberg Demkiw Architects

Anonim

Pláž Ave / Schulberg Demkiw Architects

  • Architekti

    Schulberg Demkiw Architects

  • Umístění

    Elwood, Austrálie

  • Plocha

    260, 0 m2

  • Fotografie

    Derek Swalwell

  • Projektový architekt / ředitel

    Ray Demkiw

  • Stavitelé

    Frank Pty Ltd

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. Na extrémně malém pozemku se tato prostorná konstrukce objevuje jako truhlářský předmět, který zabírá beton, borovice a Tallowwood. Tento kontrast vytváří po celou dobu teplou a leštěnou atmosféru. Průsvitná podlaha na půdorysné nádvoří vytváří flexibilní pracovní prostor / obytný prostor v suterénu.

Malý rozměr a blízkost sousedních vlastností byly generátorem návrhu. Úkolem bylo navrhnout prostorný, teplý, multifunkční dům s plným suterénem, ​​aby pracovali dobře v obytné oblasti. Toho bylo dosaženo integrací čtyř základních myšlenek; materiály, objem, světlo a flexibilitu.

Základní zkušenost s teplem je dána omezenou paletou bohatých materiálů. Jasné detaily zvyšují jejich pocit a vzhled. Materiálová rozhraní byla uvažována, vyjednána a mitrována na každém křižovatku, což dovoluje, aby se objem objevil jako jeden integrovaný truhlářský kus.

Půdorysný plán

Kůže budovy je roztažena vodorovně a vertikálně jako stěny a stropy. Toto spolu se schodištěm poskytuje volumetrické prostorové spojení na všech úrovních. Světlá studna procházejí budovou a poskytují každému místu velkorysou úroveň světla a vnějšího zaměření. Průsvitný schodiště - dobře pomáhá se světlem do suterénu. K ubytování klientům jsou k dispozici dvě ložnice a další prostory pro spaní pro hosty. V budoucnu může být tato oblast využita jako hlavní ložnice.

02 |. | Jaký přínos má design k životu obyvatel?

Vnitřní nádvoří, dřevěné zástěny a měkká terénní úprava umožňují našim klientům vychutnávat si jejich domov a poskytovat jim potřebné soukromí od svých sousedů bez kompromisů ohledně světla, prostornosti a pohodlí, které mladá rodina potřebuje. Tři úrovně jsou propojeny světelnými jímkami a zahradními aspekty, což dovoluje, aby venku a světlo zaplnily každý prostor tohoto domova a vytvořily tak klidnou a klidnou atmosféru, která je ideální pro stažení nebo práci.

Dobře osvětlené ložnice umožňují dceři našeho klienta využít prostor po delší dobu. Podobně, víceúčelové suterénní prostory poskytují obyvatelům klidný prostor k odpočinku / odchodu.

03 | Jaký je vztah postavené formy k kontextu projektu?

Místo je ohraničeno sousedními vlastnostmi na všech stranách. Sousední nádvoří jsou respektovány poskytnutými překážkami. Celková výška byla snížena zahrnutím suterénu pro ubytování.

Neúspěchy umožnily, aby se budova otevřela až k obloze. Zatímco nádvoří a jiné krajinné oblasti, které obklopují obytné prostory, vytvářejí prostornou a otevřenou atmosféru.

Sekce

04 |. | Rozlišení programu - jak odpovídá funkční výkonnost klientovi?

Cílem klienta bylo představit co nejvíce světla ve všech prostorech a minimalizovat využití vytápění / chlazení v celém prostoru. To bylo dosaženo kombinací tepelné hmoty uvnitř a izolace umístěné externě. Návrh prostorů a umístění oken podporují křížové větrání, které napomáhá stropní ventilátory. Světlovody a podlahové světla představují kombinaci působivých světelných efektů do přízemí a efektů měkkého osvětlení do suterénu. Zapůjčené světelné proudy do sklepa skrz skleněnou schodiště podél schodiště, přeměňují prostor na flexibilní víceúčelovou obytnou plochu.

05 |. | Integrace spojeneckých oborů - jak přispěly k dosažení výsledku příspěvky ostatních, včetně architektů, návrhářů interiérů, krajinářských architektů, stavitelů a dalších odborníků?

Závazek stavitele k dokonalosti je zřejmý v celé své praxi s vysokou úrovní zpracování při výrobě betonových a dřevěných schodišť, pečlivě přichycených křižovatek v obložení borovicového oblouku ke stěnám / stropům, které vyjadřují celý dům jako jediný truhlářský předmět. Inženýrská struktura vyzvala k jednoduché betonové konstrukci bez ocelových a okrajových nosníků. Inženýr byl schopen navrhnout betonovou konstrukci s estetickým záměrem vyjadřovat podhled betonových podlahových desek. Architekt Landscape Architect navrhl zahrady, aby na každé úrovni představil vnější měkkost, který vás upoutá pozornost ven a do oblohy.

06 |. | Výsledek nákladů a hodnot - jak efektivní byly rozhodnutí týkající se finančních otázek?

Vytvořili jsme prostředí, které nemá zkušenosti s bydlení na malých pozemcích. Krátký požadavek nebyl kompromis ohledně úrovně dokončení a pozornosti detailu. Hodnota, kterou prokázala reakce trhu, kdy klient obdržel vysoké nevyžádané nabídky nemovitosti kvůli své jedinečné povaze.

První půdorys

07 |. | Jak tento projekt demonstruje inovace a excelentnost z hlediska environmentální udržitelnosti?

Materiály dřeva používané v celém rozsahu byly získány z udržitelných plantáží nebo recyklovány. Dříve byl most v severní NSW; dlouhé délky tallowwoodu byly vybrány pro konstrukci schodišťového vrtu, vnějšího pláště, vnitřních obkladových desek a okenních rámů.

Betonové stěny a podlahy jsou dokončeny a konstruovány tak, aby poskytovaly estetickou i pasivní strategii pro vytápění a chlazení. Tepelná hmota betonových stěn a podlah "uvolňovala" teplo do ložnic nad noc během noci, což pomohlo průměrným denním teplotním změnám v chladnějších měsících. Perforované dřevěné panely na okna v horním patře respektují soukromí a pohodlí sousedních nemovitostí a zdvojnásobují jako stínící zařízení do ložnic. Powered Air-Conditioning se provádí pouze v ložnicích. Komfort je dosažen v celém domě díky dostatečnému křížovému větrání a stropním ventilátorům. Všechny vnější stěny jsou v létě lehké a izolované proti přenosu tepla. Tyto pasivní strategie zajišťují zdravé bydlení, které naopak přináší úspory cestujícímu při provozních nákladech na vytápění a chlazení. Vodní nádrž umístěná pod příjezdovou cestou byla specifikována pro větší kapacitu, aby se snížilo zatížení na zchátralé vodní infrastruktuře, což přispělo k místnímu společenství.

Populární Příspěvky

Čtěte Více