Přírodní rezervace Arjuzanx / Inca Architectes + ALEP Krajina

Anonim

Přírodní rezervace Arjuzanx / Inca Architectes + ALEP Krajina

  • Architekti

    ALEP Krajina, incká architekti

  • Umístění

    40110 Arjuzanx, Francie

  • Architekt v poplatku

    Gilles Marty

  • Plocha

    780, 0 m2

  • Projektový rok

    2015

  • Fotografie

    Nicolas Castes

  • Výrobci

  • Klient

    Syndikát Mixte de Gestion Milieux Naturels

  • Krajina

    Emmanuel Guillemet

  • Inženýr

    TPFI ingénierie

  • Ekonomika

    BM Forgue

  • Přírodovědec

    François Macquart Moulin

  • Scénografie

    Maskarade

  • Více specifikací Méně specifikací

Textový popis poskytnutý architekty. V srdci kraje Landes (podél francouzského jihozápadního pobřeží) se nachází jeskynní útočiště Arjuzanx na 2 000 hektarů. Vznikla z obnovy francouzského dodavatele elektřiny (EDF) z bývalého lignitového dolu, který je dnes naplněn jezerem, místem narození četných migračních šedých jeřábů.

Linka v krajině
V měřítku místa se nová budova logicky vkládá do krajiny. Dům se nachází podél hlavní osy krajiny, která spojuje dva břehy jezera a strukturuje celý rozvojový projekt. Vytváří vizuální perspektivu, kterou zdůrazňuje rozsáhlá dynamická markýza budovy.

Pozvánka na cestu
Jak dát architektuře význam podle historie místa? Zde je převládající myšlenka cesty po čase. Tento koncept se promítá do vesmíru: výstavní galerie je určena jako příprava na cestu. Vodní pavilon je malý lodní dok, téměř v pohybu. A loď nás vede přes jezero, aby objevila krajinu místa, jak to bylo před několika miliony lety, kdy vzniklo lignit.

Centrum objevů
Navrhli jsme na webu velmi otevřenou architekturu. Není to klasické interpretační centrum, ale "objevovací centrum". Na rozdíl od muzea nemá za cíl zachytit veřejnost v rámci výstavy, ale paradoxně pozvat návštěvníky, aby se dostali ven a objevili celý areál a okolí.

Sekce

Sekce

Odvolání letu
V Arjuzanxu je krajina velmi horizontální. Je charakterizován změnami v atmosféře, změnami jasu a přítomností jeřábů. Nebylo nutné vytvářet vizuální bariéry, ale spíše posílit tyto letecké efekty. Proto se myšlenka budovy, která se narodila "zhora" a jemně spočívá na zemi, je vyjádřena lehkostí střech.

Duch domu
Stejně jako u všech našich projektů na webu, chceme, aby se lidé cítili jako doma. Všechny prostory jsou navrženy a uspořádány v tomto smyslu, jako kdybychom vstupovali do domu. Velká pozornost je věnována atmosférám: světlo, stíny, orientace, rámování, ochrana před větrem. Materiály jsou inspirovány nebo odvozeny z přírody. Všechno je děláno tak, aby poskytlo pocit místa, jak příjemného, ​​tak i otevřeného přírodě a krajiny.

Populární Příspěvky

Čtěte Více